--> -->

Cristian Tudor Popescu, după diferendul legat de canalul Bâstroe: ”Ca om și ca român, susțin Ucraina. Dar nu pentru că aș iubi-o”

Cristian Tudor Popescu a scris, într-o postare pe Facebook, că în acest moment a nu mai sprijini Ucraina reprezintă ”un gest de trădare a interesului național”, chiar dacă țara vecină e acuzată că draghează canalul Bâstroe, ”ceea ce poate provoca daune financiare și de mediu României”.

”Statul vecin e ros de corupție”

”Subsemnatul, ca om și ca român, susțin Ucraina. Dar nu pentru că aș iubi-o. Statul vecin este ros de corupție mai ceva decât statul român, politica față de minorități, între care cea română, este naționalist-primitivă în raport cu atitudinea evoluată, europeană, față de minorități a României”, a notat Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul spune că diferendul legat de canalul Bâstroe nu trebuie abordat altfel decât diplomatico-juridic, făcând apel la legislația și organismele europene de judecată, în condițiile susținerii Ucrainei în războiul cu Rusia este vitală pentru țara noastră.

”Ar fi trădare”

”A nu mai sprijini Ucraina e un gest de trădare a interesului național. Căci Rusia lui Putin nu se află în război doar cu Ucraina, dar și cu SUA și Europa, în special cu țările din flancul estic al NATO, pe care le amenință sistematic.

Având ca bază de operații o Ucraină ocupată, Kremlinul va ataca inevitabil în stânga și-n dreapta, pentru că asta e natura profundă, rațiunea de a fi a statului prădător rus”, a transmis Cristian Tudor Popescu.

Potrivit gazetarului, ”Rusia a fost, de veacuri, este și va rămâne cel mai puternic și mai crud dușman al României, al Europei, al democrației și libertății, pe care nu le va avea niciodată”.

”Nu-i consider pe ucraineni un popor mai breaz decât altele. Singurul motiv pentru care îi admir este curajul și puterea de sacrificiu cu care luptă pentru a mai avea o țară. Dar nu susțin Ucraina numai pentru libertatea și suveranitatea ei, ci, în primul rând, pentru libertatea și suveranitatea României”, a punctat el.

Ambasadorul Ucrainei la București a fost convocat luni la MAE, după ce Kievul a anunțat adâncirea canalului Bâstroe cu 2,5 metri.

Citește și

Armata Română face angajări. Doar cu media de Bacalaureat