Cristian Ghinea pune tunurile pe ministrul Sănătății: ”Fă spitale!”

Fostul ministru al fondurilor europene, Cristian Ghinea, a făcut afirmații dure la adresa actualului ministru al Sănătății, Alexandru Rafila.

Mai mult, Ghinea este de părere că oficialului Executivului îi este ”lene” să construiască spitale și ar trebui să se țină de cuvântul dat în PNNR, acela de a construi 25 de unități medicale noi.

”Preocupat de televizoare la minister”

Ghinea a pus tunurile pe Rafila și l-a acuzat că este interesat de alte lucruri decât cele care ar trebui să fie prioritare pentru Sănătate.

L-a acuzat pe Rafila că este mai atent la cumpărarea unor televizoare pentru minister decât la construirea spitalelor.

“Le e lene să muncească la asta, Rafila se ocupă să cumpere televizoare în minister”, a declarat Ghinea.

Nu s-a oprit aici. Alexandru Rafila a fost catalogat ca fiind ”puturos”. Cristian Ghinea chiar a spus că PSD e ”încurcat” de banii din PNNR pentru construcția de spitale.

”Rafila, nu fi puturos, pune mâna și fă spitale! PSD e încurcat de cele 1,7 miliarde de euro din PNRR pentru construcția de spitale.

Se dau de ceasul morții să găsească scuze și să inventeze pretexte ca să nu le facă.

De asta și atacă PSD continuu PNRR pentru că impune un mod de a face lucrurile pe care ei nici nu-l știu, nici nu-l vor”, a scris Cristian Ghinea pe pagina sa de Facebook.

Rafila: ”Cei 7 ani de acasă”

Ministrul sănătății a spus că nu vrea să intre în polemici și s-a declarat surprins de declarațiile lui Cristian Ghinea.

”Nu vreau să intru în niciun fel de polemici, am fost surprins însă, cel puţin din partea domnului Ghinea. Limbajul a lăsat de dorit.

Mă şi gândeam, nu ştiu de ce m-am gândit la chestiunea cu cei 7 ani de-acasă, dar probabil că am făcut eu un exerciţiu prea intens de gândire în ceea ce îl priveşte pe domnul Ghinea”, a spus Alexandru Rafila.

Citește și

Vasile Astărăstoae: ”E nevoie de ”vaccin” contra imposturii și fraudei”