--> -->

Cristi Minculescu, amintiri: ”Mă, e cam tare!”

Cristi Minculescu, 63 de ani, celebrul rocker, vocea inconfundabilă a trupei Iris, a fost invitatul special al lui Mihai Bobonete în cadrul podcast-ului ”Da bravo!”.

Comediantul a recunoscut că este un mare fan al cântărețului, amândoi fiind uniți și de pasiunea pentru echipa de fotbal Universitatea Craiova.

Cei doi au râs pe cinste, și-au spus bancuri, au depănat amintiri și au vorbit despre momentele când Iris era în avangarda mișcării de frondă contra regimului comunist, înaintea Revoluției din 1989.

”Cadou” de la Băsescu

Cristi Minculescu, născut la Pitești, dar asimilat ca și craiovean, după anii petrecuți în Cetatea Băniei, a oferit momente savuroase cu ocazia emisiunii.

”Am fost decorat de Traian Băsescu, pe vremea când era președintele țării, dar n-am apucat să bem cu el. Aveam concert, 30 de ani de Iris, doar ce-am mers cu antemergător, din partea lui”, a mărturisit rocker-ul. Marii actori Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache l-au impresionat și i-au fost amici.

”Eu vorbeam cu dânsul de la un metru, mi-a zis la un moment dat, brusc: ”Mie îmi place foarte mult ce faceți voi, mă! Doar că e foarte tare, mă!”. Nu anunța nimic textul, era o discuție de ”mirosit” reciproc, vorbeam de la distanță gen”, a povestit Cristi Minculescu, stârnind râsul lui Bobonete.

”Mama și tata au crezut că vin la operă”

Prima cântare cu Iris, din 1980, este memorabilă, pentru că rocker-ul a povestit ce impact a avut concertul asupra părinților săi. Cristi Minculescu renunțând la facultate pentru a fi star al muzicii.

”Ăștia au crezut că vin la operă, la teatru. Mama a venit la deux-piece, mănuși, poșetă tata la costum, așteptau să bată gongul. Și s-au trezit cu ”vulturii”, ”balaurii” peste ei.

Eu nici nu știam cum să se termine mai repede concertul, să plece acasă, apoi dacă mai vin sau nu vreodată… Am ajuns acasă cât mai târziu, ce mi-au zis: ”Bebe, pe ăștia îi leagă (n.red îi închide)!”. Credeau că fac ceva ilegal”, a povestit Minculescu.

Urmează Iris 42

Urmează în această primăvară aniversarea de 42 de ani a trupei Iris, deoarece cea de 40 de ani nu a putut fi sărbătorită din cauza pandemiei.

”Iar când noi nu vom mai fi, vă veți aminti…”, a fost rugat Cristi Minculescu să continue un vers celebru dintr-o melodie a trupei.

”Ca despre un amic, un prieten, care i-a făcut să se simtă speciali o oră, două. Bună seara, prieteni!”, a reacționat artistul, care este vegetarian, nu mai bea, nu mai fumează, după diverse probleme medicale.

Citește și

Rușii au explicat ce înseamnă litera Z de pe tancuri