Cristi Borcea: ”Vai de mama noastră”. Ce rezultat vede la Derby

Duminică seara, de la ora 20:30, este Dinamo – FCSB, pe Arena Națională.

„Câinii” visează la o remontada după o serie de 10 etape consecutive fără victorie în campionat, la revenirea în primul eșalon.

Dinamo are, totuși, o victorie în plus față de marea rivală în palmaresul all time

Roș-albii speră să întrerupă și seria rezultatelor negative cu rivalii din ultimii ani. Totuși, în ciuda decăderii „câinilor” din 2020 încoace, Dinamo are palmares pozitiv cu marea rivală!

„Privind strict continuitatea sportivă pe prima scenă”, cum scrie LPF pe site-ul oficial pentru a „rezolva” disputa FCSB vs Steaua, cele două echipe s-au întâlnit până acum în campionat de 151 de ori, cu Dinamo având încă mai multe victorii decât marea rivală, acum numită FCSB: 49 de victorii ale „câinilor” față de 48 ale adversarilor, cu restul de 54 de meciuri încheiate la egalitate.

Cristi Borcea speră ca Ovidiu Burcă să facă o minune

Vreme de mai bine de un deceniu conducător în Ștefan cel Mare, Cristi Borcea, 53 de ani, 12 trofee la Dinamo, a rămas un simplu suporter al echipei. După ani la rând de absență, a fost prezent împreună cu fiii săi cei mari, Patrick și Angelo, la manșa tur a dublei cu FC Argeș (6-1) din barajul pentru promovare, în luna mai. În rest, urmărește din afară, sau de la TV, partidele roș-albilor.

„Acum, suntem vai de mama noastră! Nu vedeți unde a ajuns Dinamo?! Este o durere și pentru mine.

Eu aș miza pe 1-1. Vreau să fiu optimist. E nevoie de un declic, de ceva, că poate se schimbă și norocul, și istoria. De ce-ar avea nevoie Ovidiu Burcă să se salveze, pe el și pe echipă? Să ajungă ca el să centreze, el să dea cu capul!”, a declarat Cristi Borcea pentru GSP.ro.

Cristi Borcea – întâmplări la Dinamo în Derby-urile cu Dinamo

– Conducătorul clubului a adus preotul la stadion în mai 2008, în preajma meciului cu rivalii, fiindcă apăruseră suspiciuni că roș-albii ar putea ceda partida fără luptă, iar Steaua să devină campioană chiar în Ștefan cel Mare. „Zornăiau cătușele, de pușcărie, erau amenințări directe atunci”, a rememorat Cornel Țălnar, antrenorul de atunci al „câinilor”. „Borcea a adus preotul în vestiar, ne-a pus pe toți în genunchi, să jucăm cu mâna pe Biblie, toți, de la el la jucători, că nu va fi blat”, au rememorat de-a lungul anilor diverși jucători ai lui Dinamo.

– Și-a scos ceasul de la mână, un Audemars Piguet, și i l-a făcut cadou lui Emilian Dolha după o victorie în Ghencea, scor 1-0, după paradele de excepție ale portarului. Goal-keeper-ul a refuzat o sumă în bani, așa că Borcea i-a făcut cadou un ceas de 20.000 de euro.

– Borcea afișa ținute în culorile clubului, alb cu roșu, la derby-urile cu rivala.

– Dacă la o victorie în Ghencea a dansat a la Shakira, la un 2-0 pe „Ștefan cel Mare” în octombrie 2010, s-a prefăcut că îi ciurește pe adversari cu o mitralieră imaginară! „Am cocoșat Regina!”, a reacționat Borcea după victorie, aluzie la o declarație anterioară a lui Gigi Becali: „Steaua e Regina României, Dinamo e doar o prințesă”.

– Chiar dacă în 2010 l-a avut ca naș de cununie pe Gigi Becali, în momentul celei de-a doua căsătorii, Cristi Borcea a avut numeroase ironii cu adversarul său. După un succes în Ghencea, a luat un fular al lui Dinamo și i l-a pus pe după gât lui Becali, ironic, iar după ce Ludogorets Razgrad, cu Cosmin Moți imperial, a stopat drumul spre grupele Champions League pentru roș-albaștri, Borcea a câștigat un pariu de 20.000 de euro cu rivalul său!

Citește și

Ciprian Marica susține că a fost șantajat cu celebra filmare în prosop: „Am zis: «Dă-o!»”