Wave Resort

Crin Antonescu acuză războiul din PNL: ”Se dramatizează excesiv, se victimizează indivizii”

PNL s-a transformat într-un teatrul de război între cei doi candidați la șefia partidului, în septembrie, pentru funcția de președinte. Fostul premier, Ludovic Orban, se duelează cu actualul prim ministru Florin Cîțu. Crin Antonescu este bănuit de câțiva specialiști în politică de faptul că ar putea să se implice și el în confruntare, până acum nu a anunțat nimic concret.

Crin Antonescu a analizat ce se întâmplă în competiția din partidul din care face parte și spune că, pentru el, ”lucrurile sunt simple”. ”Se leagă prea mult soarta partidului de a indivizilor”, punctează Antonescu, după ce Florin Cîțu a spus că, dacă el nu ajunge președinte, soarta PNL este decisă, fiind convins că doar cu el se poate face reformarea formațiunii în așa fel încât să câștige toate alegerile din următorii 8 ani.

”Am sentimentul că se dramatizează excesiv, că se victimizează și participanți la această cursă, și întâmplarea în sine. Eu cred că lucrurile sunt simple. Se leagă prea mult soarta partidului de a indivizilor. Liderii sunt importanți, dar sunt trecători. Lucrurile sunt simple, pentru mine. Există, în politică, niște criterii, niște obiective, o responsabilitate a liderului.

Ai atins un obiectiv, continui, ai ratat, te retragi, lași pe altul. Eu așa am făcut, așa fac și alții, în alte părți. Partidul are dreptul să găzduiască un challenge. Un partid are dreptul de a căuta ceva nou când este nevoie.”, a spus Crin Antonescu la România TV.

Citește și

Tudor Chirilă sare în apărarea lui Clotilde Armand: ”Eu sunt dispus să înghit puțin gunoi”