Crește rapid incidența cazurilor Covid în Capitală

Incidența cazurilor de COVID-19 în Capitală a ajuns luni la 2,57 la mia de locuitori, în creștere față de ziua anterioară, când era de 2,17 la mie.

Ceea ce demonstrează teoria lansată de autorități, că vom asista la un val 5 exploziv, după perioada Sărbătorilor.

Cum a crescut

Potrivit DSP București, luni, la ora 10.00, incidența cazurilor Covid în Capitală era de 2,57 la mia de locuitori.

Incidența a urcat peste 2 la mie duminică, zi în care a fost înregistrată valoarea de 2,17. Probabil, a crescut și numărul testelor efectuate.

Anterior, incidența era sub 2 la mie, cea mai mică valoare din ultima lună a fost de 0,61, înregistrată în perioada Crăciunului și înainte de Revelion.

Mesajul Guvernului

”Vrei să mergi la film, restaurant sau să îți susții echipa preferată?”, așa începe mesajul postat pe pagina de Facebook a Guvernului, care face trimitere către o ”sinteză a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului”.

Noile măsuri restrictive nu aduc multe schimbări în anumite locuri.

De exemplu, accesul în centrele şi parcurile comerciale, muzee, biblioteci, librării şi cinematografe este permis persoanelor vaccinate şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Citește și

Mugur Mihăescu, infectat cu COVID, deși este vaccinat cu două doze: ”Așa e la mine”