--> -->

Crescut de Dinamo, campion la juniori, a semnat cu o formație de Liga 1 și vrea în play-off

Transfer important reușit de UTA, în condițiile în care jucătorul era liber de contract. Formația pregătită de Laszlo Balint și-a asigurat serviciile fundașului central Constantin Dima, rămas liber de contract după aventura din Ucraina, de la Desna.

Fotbalistul a fost prezentat oficial luni seară, iar ardelenii își pun mari speranțe în el. A evoluat pentru Dinamo, Metalul Reșița, Sepsi, Astra, Viitorul Constanța sau Desna, având meciuri în naționalele U16, U17, U18, U19 și U21 ale României.

Fost campion la juniori cu ”câinii”

În Ucraina, Constantin Dima a prins doar un singur joc în șase luni, așa că a cerut rezilierea amiabilă a contractului. Dima a început fotbalul la Academia din Ștefan cel Mare, doar că Dinamo l-a împrumutat peste tot, fie la Astra, fie la Reșița, fie la Sepsi.

La fel ca Ion Gheorghe a avut o clauză de răscumpărare de 50.000 de euro, roș-albii au transmis la un moment dat că l-ar vrea înapoi, mai ales după ce a jucat bine contra ”câinilor”, însă apoi dinamoviștii n-au mai intreprins nicio mutare. A fost campion la juniori cu roș-albii, dar n-a jucat niciun meci oficial la prima echipă, ci doar în amicale.

N-a prins nimic în Ucraina

În ianuarie 2021 prinde un transfer în Ucraina, la nou-promovata Desna, dar nu reușește să se adapteze, iar ucrainenii l-au folosit doar într-o singură partidă, în prelungirile unui meci de campionat în care conduceau deja cu 3-0, cu Ingulets.

Acum, Constantin Dima s-a transferat la UTA Arad, unde Laszlo Balint are misiunea de a-l transforma din nou într-un jucător cu potențial de loturile naționale. În acest moment, în centrul defensivei arădene se regăsesc Erico, Alexandru Benga, Florin Ilie și Vinko Medjimorec.

De asemenea, Constantin Dima poate evolua, la nevoie, și ca fundaș stânga sau dreapta, dar și ca mijlocaș la închidere. Este un jucător polivalent căruia îi lipsesc meciurile oficiale, iar Laszlo Balint va încerca să-l integreze în echipă cât mai rapid. Cel mai probabil, din iarnă va atinge cei mai buni parametri fizici și va deveni cu adevărat important pentru UTA Arad.

În Liga 1, UTA Arad este pe locul 8, cu 17 puncte, după 11 etape disputate. A reușit să egaleze, 2-2, după ce a fost condusă cu 2-0.

Citește și

Tudor Chirilă, dezlănțuit: ”Ticăloșii”