Cosmin Matei: ”Câte două ore pe bănci, săream ca nebunii”

Cosmin Matei a retrăit detaliile ce-au influențat retrogradarea istorică a lui Dinamo, în primăvara 2022. Mijlocașul lui Sepsi s-a despărțit vara trecută de ”câini”, după ce a nimerit bara de două ori în meciurile de la baraj cu U Cluj (0-2, 1-1).

Fotbalistul a oferit un interviu celor de la Gazeta Sporturilor în care a vorbit, printre altele, de momentul negru din istoria lui Dinamo.

”Mi-a fost dor de acele momente”

”Foarte mult, am trecut prin multe stări (n.red întrebat dacă a fost afectat). Erau trei țapi ispășitori, eu, Stelu și Gabi Torje. Și retrogradarea, și meciul de Cupă cu Sepsi, când m-au huiduit, m-au durut foarte tare…

Am renunțat la multe, am făcute multe, nimeni nu înțelegea din jurul meu de ce. Dar, până să iau decizia să semnez cu Dinamo, aveam sentimentul acela de dor, de nostalgie, după Săftica, după vremurile trăite înainte cu Danciu-gol, cu Marius Niculae…

Am regăsit doar Săftica. Am crezut că putem face o trupă bună, era și Sorescu. Însă prea multe scandaluri. Jucătorii erau foarte motivați cu Stoican la echipă, creaserăm o familie, omul ne-a unit, după ce a fost cu domnul Rednic, că ne dă afară. Flavius are această calitate, să te deblocheze”, a comentat Matei, care a adunat 148 de partidela Dinamo, 24 de goluri și 21 de assist-uri.

Ce le-a zis Uhrin în vestiar jucătorilor lui Dinamo

Ce n-a mers cu Dusan Uhrin, a fost chestionat.

”Noi voiam să fim lângă dânsul, dar a fost puțin… Nu vreau, nu știu ce să spun… Nu am pregătit ceva, dacă ne referim la baraj, că pentru ăla ne-am antrenat toată primăvară.

Consider că s-a făcut o greșeală, echipa a ajuns obosită la primul meci, la Cluj, făceam antrenamente ca nebunii, câte două ore, pe bănci, săream ca nebunii. Și n-am avut spirit, cineva trebuia să-l dețină.

A fost o discuție a dânsului la pauză, 20-30 de secunde, în rest, nu l-am auzit foarte mult. Eu, personal, am trăit ceea ce promova domnul Hagi la Constanța, a avea hățurile în mână. Iar la Dinamo am simțit că doar noi, jucătorii, am putea s-o scoatem la capăt. Am încercat. Dar trebuia și un om cu autoritate, un antrenor.

Totul a mers contra noastră. În afara celor de la PCH, care au venit să ne încurajeze, în afară de prezența domnului Zăvăleanu, nu am simțit echipa susținută”, a mai zis Cosmin.

”Obligați de antrenori”

A vorbit și despre cina, controversată, oferită de Nicolae Badea cu câteva zile înaintea primului duel cu U Cluj.

”Intervenția domnului Badea, să dea o masă… Chestii d-alea vechi și neinspirate. Nu avea rost. Noi știam ce avem de făcut, cum știam și războaiele dintre X și Y. De ce ne-am dus? Am fost obligați de antrenori!

Ce-am simțit după fluierul final? O uriașă dezamăgire. Pe moment, nu judeci bine, nu realizezi gravitatea situației, în adrenalina meciului. Dar când am ajuns acasă și am deschis televizorul, am procesat ceea ce s-a întâmplat, mi-am dat seama cât de neagră e pata asta în istoria lui Dinamo și a jucătorilor”, a mai comentat mijlocașul.

Citește și

Becali le dă sfaturi și dinamoviștilor: ”El se pricepe la șmecheria asta”