Cosmin Contra: ”Și eu sunt neliniștit de situația banilor”. Ce promite pentru Sepsi, ce i-a transmis Cortacero

Cosmin Contra a prefațat runda de sâmbătă seară, cu Sepsi, din deplasare, de la ora 21:45. Dinamo trebuie să scape de antepenultimul loc în clasament, ”haita” a rămas înțepenită pe poziția a 14-a. Sepsi a marcat mult în ultimele runde, dar ”Guriță” mizează pe orgoliul elevilor săi, care au adunat trei eșecuri la rând.

”Este o deplasare foarte grea împotriva unei echipe care arată foarte bine în acest start de sezon. A pierdut un singur meci, în prima etapă, cu Craiova. Iar ultimele trei partide a arătat că proiectul de la Sepsi este unul serios, că există liniște, de aceea ne așteaptă o partidă grea. Antrenorul a creat o echipă cu trasee bine definite, sper să ne ridicăm la intensitatea jocului.

Eu cred că Dinamo poate câștiga, munca depusă va da roade. E clar că jocul echipei s-a schimbat în bine, că am dominat orice adversar în ultimele 4 etape, dar am pierdut ultimele trei meciuri. Nimeni care ne-a învins nu a jucat mai bine ca noi! Dar rezultatele contează. Echipa noastră va juca fotbal, are o idee despre ce joacă, are intensitate, însă ne trebuie și inspirație ca să marcăm mai multe goluri. Am marcat puțin, de aceea am pierdut.

Toate meciurile le-am început ofensiv, am jucători care se pliază pe acest sistem ofensiv, e clar că ne place posesia, să dominăm adversarul. Insist în a fructifica mult mai mult ocaziile din ofensivă, să fim mai atenți și-n apărare, să nu facem greșeli pentru ca arbitrii să fluiere penalty-uri precum cu FCSB și cu Craiova.

A fost o săptămână grea, e clar că atmosfera nu e plăcută, trebuie să continuăm să muncim, pentru că munca va duce la câștigarea celor 3 puncte la sfârșit de săptămână. Soarele va ieși și pe strada noastră! Mai devreme sau mai târziu, eu sper mai devreme.

N-am pierdut niciodată 3 meciuri consecutive. Paradoxul, cu unele dintre cele mai bune echipe pe care le-am avut vreodată. Nu e o situație ușoară pentru mine. M-am obișnuit, foarte prost, nu?, să n-am astfel de situații.

Mulțumesc pentru atașament celor din PCH, înseamnă că apreciază munca noastră, dar sunt nefericit că nu pot să le dedicăm nicio victorie lor și celor din DDB. Pe ei vrem să-i facem fericiți. Gândul nostru e la cei ce-au fost alături de echipă în momentele foarte grele, iar jucătorii sunt afectați că nu pot să le dedice victorii suporterilor minunați.

Cornel Dinu are dreptate când spune că mai e nevoie de două luni de adaptabilitate pentru străini. Mulți au venit nepregătiți fizic, trebuie să-i adaptezi la ceea ce este aici. Munca se va vedea în cel mai scurt timp, nu știu dacă de la acest meci. Trebuie să avem și șansa aia, ceea ce nu am avut în ultimele trei partide, astfel încât adversarii să nu fructifice tot, ca până acum, iar noi să o facem.

Proiectul Dinamo arată solid, așa a arătat din toate punctele de vedere. Am adus cam toți jucătorii pe care doream să-i aducem. Dar există această neliniște la nivel administrativ, nu s-au pus bazele noului Consiliu de Administrație, noii structuri, nu s-au făcut acele plăți mari care trebuiau făcute până acum, atunci există o neliniște din partea tuturor la acest nivel. Sunt speranțe că toate aceste lucruri se vor regla și va fi un proiect grandios.

Și eu sunt neliniștit în privința situației financiare, pentru că lucrurile întârzie să se așeze, dar am încredere că proiectul este cel ce mi s-a prezentat. Discut zilnic cu patronul echipei, îmi transmite liniște, în cel mai scurt timp se vor rezolva lucrurile la nivel administrativ, de bani, ca să lucrăm tot mai bine, de la club la nivel de copii”.

Citește și

Pelerinaj special de Sf. Dimitrie. Ce prevede protocolul cu Patriarhia aprobat de Gabriela Firea

 

No Comments Yet

Comments are closed