Cosmin Contra s-a amuzat pe seama lui Dan Petrescu: ”Iar plânge!”. Despre ai lui: ”Putem câștiga cu oricine, dar ne destrămăm”

Dinamo a învins cu 3-0 pe FC Voluntari, primul succes în Liga 1 după o pauză de două luni. Până la victoria de vineri, ”câinii” au strâns cinci eșecuri și o remiză.

La finalul conferinței de presă, Cosmin Contra a avut o ieșire, amuzantă, ironică, atunci când pe ecranul de deasupra sa se derulau imagini cu declarațiile lui Dan Petrescu, antrenorul campioanei, care se lamenta vizavi de programul infernal și problemele de lot. Cei de la TelekomSport au surprins o reacție amuzantă a dinamovistului: ”Iar plânge! Iar plânge, băi băiatule!”.

“La meciul cu Roma mă rog să am jucători. Ne rugăm să avem 10-12 jucători. Acum avem doar 14 de câmp. În tur erau 15. Nu ştiu ce vom face, nici nu vreau să mă gândesc. Dacă e vreo accidentare sau vreun test COVID-19 pozitiv, atunci nu cred că ne vom prezenta” , a spus Dan Petrescu în cadrul conferinţei.

Vizavi de meciul cu FC Voluntari, Cosmin Contra era jovial la conferința de presă: ”Zâmbesc din nou. Vreau să felicit jucătorii că au reușit, în premieră, în ultima lună, să lase problemele deoparte și au arătat doar lucruri pozitive. E doar meritul lor că am învins. Ăsta e jocul lui Dinamo, ăsta e jocul ce-l pot face. Dedicăm victoria fanilor pentru că au fost supărați și, cât vom mai fi împreună, vreau să le dedicăm cât mai multe succese. Diferența a făcut-o valoarea jucătorilor.

Borja a intrat bine, Nemec la fel, Camara, Fabbrini, cei patru din defensivă… Meritul tuturor. Am reușit să nu mai luăm gol la prima ocazie a adversarului, apoi cu încredere să dăm noi și să ne descătușăm. Am încercat să-i detașez de lucrurile negative care se spun și se întâmplă în jurul echipei. Prin antrenamente, prin discuții. Le-am cerut ca 90 de minute să lase deoparte negativitatea și să joace la adevărata lor valoare. Cu acest spirit, sunt sigur că putem câștiga orice meci. Dar trebuie să lăsăm deoparte problemele.

Am renunțat la cantonament, cu cât stai mai mult împreună, iar discuțiile sunt negative, am preferat ca jucătorii să stea cu familiile. Acolo, acasă, au liniștea necesară înaintea unui meci cu presiune mare. Ne-am adunat la prânz, am vizionat adversarul, am pregătit planul tactic, ne-am odihnit puțin, apoi am mers la stadion și am dat drumul la treabă.

Eu sunt antrenorul echipei. După Astra am vrut, amiabil, să întrerupem contractul, nu s-a reușit, am rămas antrenor. Vrem să ne despărțim, dar trebuie să găsim o cale de mijloc. Până când ne vom despărți, vom pregăti meciurile foarte bine. Problema e că rămânem fără staff, a plecat preparatorul la Astra, de luni nu mai vin doctorul, fizioterapeuții și un masor. Un fizioterapeut din Spania și-a luat bilete duminică să plece. Am creat un staff profesionist, eu îi înțeleg pe acești oameni, au limite. Păcat că ne destrămăm, e păcat că pleacă de la Dinamo.

Putem câștiga cu oricine, dacă jucăm ca-n seara asta. Începând de la meciul de Cupă cu Viitorul. Eu vreau să țin corabia pe linia de plutire, să nu se scufunde, asta voi face până în ultima zi a mea la Dinamo. Fanii au fost la Săftica, au vorbit cu jucătorii, le-au arătat sprijinul pe care-l au, iar noi le-am oferit o victorie. Sper să vadă curând lumina de la capătul tunelului”.

Citește și

Fost ministru al Muncii: ”Deschideți piețele! Orbane, ține ședință de Guvern afară în frig și ploaie!”