Cosmin Contra: ”Nici n-am avut noroc, le-am zis jucătorilor că aștept asta, nu joc frumos”

Cosmin Contra, 44 de ani, încearcă să-și țină cumpătul și să obțină vineri prima victorie după o serie de 4 eșecuri la rând. Meciul cu Astra e programat pe Național Arena, de la ora 21:00.

”Trebuie să urmeze un nou început. În trei din ultimele patru meciuri nu meritam să pierdem, dar vineri băieții au posibilitatea de a spăla rușina din jocul cu Sepsi. Trebuie o victorie ca să ajungem acolo unde vrem.

Se întâlnesc două echipe din subsolul clasamentului, un derby pentru evitarea retrogradării, asta e realitatea. Am vorbit cu jucătorii după meciul de la Sepsi, știu ce au de făcut ca să nu se mai întâmple. N-am găsit o explicație pentru evoluția foarte slabă de la acel meci.

Cred că jucătorii sunt primii care trebuie să aibă dorință, sunt conștienți că trebuie să facă un pas înainte, iar ceea ce facem la antrenamente să se vadă în joc. E inexplicabilă căderea jucătorilor după ce am luat gol la Sepsi și nedorința de a mai juca fotbal.

Vor fi schimbări, ne gândim toată săptămâna la aceste schimbări, sperăm să găsim formula ideală. Nu e ușor. Nu avem o echipă sudată, nu avem automatisme de joc, din păcate nu este timp, avem nevoie de rezultate. Am insistat toată săptămâna că avem nevoie de rezultate, nu de joc frumos!

Criza da, e de câțiva ani, vrem să schimbăm negativitatea din jurul echipei. Încerc să ajung la jucători, să găsesc formula ideală. Cine mă cunoaște, știe că sunt luptător și voi lupta până la capăt să ridic echipa.

Nu știu dacă e răbdare, asta trebuie să-l întrebați pe Pablo Cortacero. Din punctul meu de vedere am făcut tot ca echipa să joace bine. După eșecul de la Târgoviște, am făcut egal cu Botoșani și victorie la Mediaș. N-am avut nici acel noroc în anumite momente-cheie ale unor meciuri.

Le-am zis jucătorilor după înfrângere că nu suntem niciunul demni de a purta tricoul și emblema lui Dinamo. Le spun suporterilor că voi face tot ceea ce depinde de mine să schimb aceasta situație, să schimbăm fața echipei, ca să avem o serie de rezultate pozitive pentru ca și suporterii să creadă în acest proiect”, a declarat antrenorul la conferința de presă de azi.

Citește și

Un fost căpitan al ”câinilor” a revenit în Liga 1 și a mai atras un alt ex-dinamovist după el

No Comments Yet

Comments are closed