Cosmin Contra în cădere liberă la arabi!

Al-Ittihad, al treilea meci la rând fără victorie, a treia înfrângere în ultimele 6 etape. După 0-1 cu Al-Taee, echipa lui Cosmin Contra a căzut pe locul 2. E aproape imposibil să o mai întreacă pe Al-Hilal!

La jumătatea lunii martie, Cosmin Contra și Al-Ittihad erau primii în Arabia Saudită, cu 11 puncte avans. Astăzi, când mai sunt doar două etape de jucat, au căzut pe locul 2. Titlul e 99% pierdut!

Același punctaj, dar mai slabi la jocuri directe

Galben-negrii ar fi fost campioni și cu un egal în ultimele trei runde, dar au pierdut și ieri. 0-1 în deplasare cu Al-Taee, o echipă care luptă pentru evitarea retrogradării. După 1-3 cu Al-Hilal, acasă, și 4-4 pe terenul lui Al-Fateh.

Trei meciuri la rând fără victorie, a treia înfrângere în șase dueluri, și Al-Hilal a devenit lider. Are același număr de puncte, dar rezultate mai bune în partidele directe, 2-1 (a) și 3-1 (d).

”Le cer scuze fanilor”

”A fost cel mai slab joc al nostru de când sunt eu antrenor la Al-Ittihad”, a declarat la conferință Contra, venit la clubul din Jeddah pe 29 august 2021. ”Îmi pare rău, le cer scuze fanilor în numele echipei”, a mai spus tehnicianul, conform GSP, căutând o explicație.

”După ultima înfrângere în fața lui Al-Hilal, am încercat să ne regăsim spiritul, însă aceasta parcă nu e formația mea. Poate că presiunea de a cuceri titlul a fost prea mare. Ar fi una dintre cauzele căderii noastre”.

Va părăsi clubul saudit

În ultimele două etape, Al-Ittihad are tot adversari care joacă pentru salvare (Al-Ittifaq și Al-Batin), în timp ce Al-Hilal o înfruntă peste trei săptămâni pe Al-Fateh, scăpată de orice griji. Și încheie sezonul acasă, cu Al-Faysaly, ce nu va rezista pe terenul celei mai importante echipe saudite.

Al-Hilal e aproape campioană, caz în care Cosmin Contra va părăsi Al-Ittihad după nici măcar un an.

Citește și

Iohannis: ”Trebuie să ne deconectăm de la gazele lor”