Cosmin Contra e out. Decizie drastică

Cosmin Contra a ratat dramatic titlul în Arabia Saudită, după ce echipa sa, Al-Ittihad a avut la un moment dat chiar și un avans de 11 puncte în fruntea clasamentului.

Deși imediat după ultima etapă își făcea planuri pentru sezonul viitor, fostului selecționer al României se pare că i-a fost fatală ratarea primului campionat după 13 ani pentru formația din Jeddah.

Ce era valabil săptămâna trecută nu mai e azi!

Presa din Arabia Saudită a anunțat că Al-Ittihad va renunța la serviciile lui Cosmin Contra.

Potrivit jurnaliștilor locali de la kooora.com, Cosmin Contra nu va mai continua pe banca lui Al-Ittihad și din sezonul viitor. Decizia a fost luată și anunțată deja de către Anmar Al-Haili, președintele clubului galben-negru.

Cosmin Contra a semnat în vara anului trecut un contract valabil pe un sezon cu echipa care a fost antrenată în trecut și de Victor Pițurcă. Această înțelegere prevedea și o clauză de prelungire pe încă o stagiune.

Și se părea că aceasta va fi activată de către saudiți, în contextul în care Al-Ittihad se îndrepta triumfător spre titlu. Ultimele etape au schimbat însă radical turnura evenimentelor, iar Cosmin Contra nu va mai continua pe banca echipei din Jeddah.

11 puncte avans irosite

Aceasta este o lovitură cu atât mai mare pentru antrenorul român în vârstă de 46 de ani, cu cât la scurt timp după finalul meciului din ultima etapă el își făcea planuri pentru sezonul viitor.

După ce le-a cerut scuze fanilor pentru acest eșec care părea neverosimil la un moment dat, Contra a subliniat că va învăța din această lecție în pespectiva sezonului viitor. Nu va mai însă cazul de așa ceva.

”Îmi cer iertare în fața fanilor pentru pierderea titlului. Au fost alături de noi de-a lungul întregului sezon și ne-au susținut pentru a-și transforma speranțele în realitate.

Ceea ce s-a întâmplat în acest sezon reprezintă o lecție de pe urma căreia vom beneficia în sezonul viitor. Vom încerca să reparăm greșelile și să compensăm pentru pierderea titlului. Am avut ghinion. Am condus clasamentul mult timp. Dar am ratat titlul pe ultima sută de metri”, a spus Cosmin Contra potrivit sursei citate.

Cosmin Contra a fost făcut praf de fani după ratarea titlului

Anterior, fostul fundaș dreapa a fost criticat foarte dur și chiar jignit pe rețelele de socializare de fanii furioși ai lui Al-Ittihad.

”Cosmin Contra va rămâne în tomberonul istoriei, un pierzător! Un antrenor care nu știe să-și citească adversarul nu merită niciodată să rămână pe banca unei echipe. Singura lui preocupare este ca jucătorii să alerge pe flancuri. Iar mijlocașii să atingă mingea” sau ”Totul a fost împotriva sosirii lui Cosmin Contra încă din prima zi. Conducerea clubului a refuzat să asculte vorbele suporterilor. Astăzi, Cosmin Contra a pierdut cel mai ușor campionat din istorie!”, au fost doar două dintre reacțiile postate pe Twitter la adresa antrenorului român.

Citește și

Guvernul a aprobat suspendarea plății ratelor bancare. Detalii vizavi de perioadă