Coșmarul Chindia continuă pentru Dinamo

Dinamoviștii au mers la Buzău, pentru meciul cu Chindia, din etapa a patra a Ligii 1, cu gândul la victorie. Motive au avut destule. A fost ziua lui Dario Bonetti, iar jucătorii au vrut să-i facă un cadou frumos. În plus, în sezonul precedent, formația din Târgoviște i-a chinuit pe dinamoviști, care nu au reușit să le dea gol în 3 partide. Bonetti a folosit un 3-4-3, cu un trident defensiv format din Giafer, Ehmann și Grigore. Dincolo, fostul dinamovist Daniel Popa a fost titular.

Pe fondul sonor realizat de miile de fani dinamoviști prezenți la meci, Popa a avut prima ocazie a partidei. Lovitura sa de cap nu i-a dat emoții lui Eșanu. Mult mai periculos a fost șutul lui Florea, venit după un contraatac al gazdelor. Portarul dinamovist a fost însă la locul potrivit. Eșanu n-a mai avut însă ce face în minutul 25. Daniel Popa a centrat de pe dreapta, iar Florea, de lângă Crețu, a pus capul și a trimis mingea în plasă.

Abia cu 5 minute înainte de pauză a replicat Dinamo. La o greșeală a lui Baxevanos, mingea a sărit la Mihaiu care, din 7 metri, a tras peste poarta lui Moldovan. Două șuturi din lovituri libere, unul al lui Sorescu și celălalt semnat de Iacob, au avut efect doar în statistică. 1-0 pentru Chindia la pauză.

Chindia a început tare și partea a doua. Mulți spectatori s-au bucurat crezând că Daniel Popa a marcat, în minutul 47. A fost însă o iluzie optică, mingea ajungând în plasa laterală. Târgoviștenii au avut 2 ratări uriașe în 10 secunde. Mai întâi, Popadiuc a trimis spre poartă din 7 metri, Eșanu a răspuns, iar apoi Florea a dat cu capul la o palmă de bara din dreapta goalkeeper-ului dinamovist. Sorescu n-a mai repetat evoluțiile din precedentele etape. Mingea șutată de el în minutul 85 a ajuns în peluză, iar cea din prelungiri a trecut pe lângă.

S-a terminat 1-0 pentru Chindia, iar dinamoviștii au rămas cu 6 puncte. Etapa viitoare, Dinamo o va primi acasă pe CS Mioveni, luni, 16 august, de la 21:30. Chindia se va deplasa la Craiova pentru duelul de sâmbătă cu formația lui Adi Mutu.

CHINDIA – DINAMO 1-0

Chindia: D. Moldovan – T. Căpușă, Celea, Baxevanos, C. Dinu – Matiș (71 Ioniță), P. Iacob, M. Dulca, Popadiuc – D. Popa, D. Florea (90 Corbu).

Dinamo: Eșanu – Giafer, Ehmann, R. Grigore – G. Crețu, Al. Răuță, S. Filip, A. Mihaiu (52 Florescu) – D. Sorescu, R. Moldoveanu, A. Bani (90 Măgureanu).

Citește și

Muzeul de Istorie din Pomorie, o adevărată comoară