Cornel Dinu l-a contrat pe Mircea Rednic: ”Energiile lui au fost până atunci”

Suntem în preajma ultimei etape a sezonului regulat, se va cristaliza clasamentul pentru play-off, respectiv pentru play-out. În top, FCSB, CFR Cluj, U Craiova și Sepsi sunt sigure de locul în play-off, pentru ultimele două locuri se luptă FC Botoșani, Clinceni și Chindia.

Cornel Dinu a încercat să găsească o explicaţie, după ce a văzut perioada pe care o traversează Mircea Rednic la Viitorul, clubul lui Gică Hagi bifând un nou sezon în play-out. “Puriul” a ratat obiectivul la Viitorul, campioana din 2017, iar Dinu s-a arătat îngrijorat de ce a observat în ultimii ani. Rednic a rămas în continuare o opțiune pentru viitorul apropiat în Ștefan cel Mare.

“Se accentuează criza de la Viitorul, nu contează de mult. De când, în ultimii ani, palmaresul lui Rednic e atât de înfricoşător? Din 17 partide a câştigat doar două. E greu de crezut că această cădere incontestabilă nu are o explicaţie. Probabil că energiile lui de antrenor, care au fost până în 2008, 2009, ultima perioadă bună a lui la Dinamo, în 2007, a fost şi în Belgia, ştiu cum au fost lucrurile în Belgia…. Sper să nu-şi fi cheltuit din energia lucidităţii de a pune o echipă în valoare de atunci.

E drept că la Viitorul sunt mulţi jucători care au plecat. Să nu mai spun că nici Pitu, nici Babunski… Nu, nu, nu”, a declarat Cornel Dinu la Minutul 91.

Mircea Rednic e ultimul antrenor care a reuşit să aducă titlul în Ştefan cel Mare. În 2007, Dinamo a devenit campioana Ligii 1, iar de atunci “câinii” aşteaptă încă un titlu. De asemenea, “Puriul” a fost campion al României şi cu Rapid, în 2003. În 2011, a câștigat Cupa Azerbaidjanului cu Khazar Lankaran.

Citește și

Scenariul redeschiderii sezonului de nunți: petreceri reluate din 15 mai