Cornel Dinu: ”Fecesebecaliuța are mari șanse la titlu, Dinamo se va lupta acolo”

Cornel Dinu este de părere că va fi un campionat încins în primăvară în Liga 1. Legendarul dinamovist este de părere că echipa lui Gigi Becali are posibilitatea de a cuceri titlul după o pauză de 6 ani. În schimb, din cauza problemelor din afara terenului, vede Dinamo numai în lupta pentru evitarea retrogradării.

”Din actualele „primele trei”, „Fecesebecaliuța” are mari șanse de a câștiga campionatul după ceva ani, „dăcât” vreo cinci. Sper să nu fiu ”alintat” de sutele de mii de „câini roșii” pentru această afirmație. În educația generației mele nu era ură când jucam cu Steaua, cu Universitatea Craiova, cu Rapid sau cu alte formații de frunte de la noi.

Doar competiție încărcată de ambiție, din care trebuia să câștigăm, într-un climat de respect și prietenie adevărată între jucători, atât pe teren, cât ți în afara lui. În două cuvinte ”altă educație”. Și un nivel al evoluțiilor cu nimic mai prejos decât era în lumea bună a fotbalului de pretutindeni.

Sigur, fosta Steaua, FCSB acum, nu are apărarea CFR-ului, cu doar 6 goluri primite în 15 etape. Dar e mai echilibrată în compartimente, chiar dacă suferința în ”axila” centrală defensivă este vizibilă. Cred în lauri pentru trupa lui Gigi Becali și Vali Argăseală și pentru că ”aruncă” pe teren numai români, talentați – da, mai avem! -, asumându-și toate riscurile tinereții acestora”, a spus Dinu pentru Fanatik.

Dinamo a învins cu 2-0 în deplasare pe Hermannstadt, este aproape de play-off, însă criza financiară trage clubul în jos. ”În final, așa cum este clasamentul, dar și datele loturilor, UTA, chiar dacă a schimbat masiv (7 veniri, 7 plecări!), Dinamo, Poli Iași și FC Argeș se vor lupta pentru a rămâne în prima divizie. ”Ruleta” s-a pornit deja… Faceți jocurile, dar corecte, domnilor!”, a subliniat ”Procuroru”.

Fostul apărător al roș-albilor l-a criticat încă o dată pe Pablo Cortacero. ”Dinamo este de pe altă lume. S-au spus atâtea, s-a făcut nimic… Un caz aparte în istoria chiar a fotbalului european, jaf la drumul mare, excrocherie internațională în văzul autorităților de la noi și din Spania, fără nicio reacție.

Greu de intuit tratamentul pentru evitarea falimentului. Sper, totuși, să apară. Măcar în al 13-lea ceas. Voi mai scrie despre ce nenorocire au făcut corciturile cortacere pe-acolo”, a concluzionat Dinu.

Citește și

”Bizonul” a explicat de ce a lăsat Dinamo pentru FCSB: ”Sincer, n-am plecat pentru salariu”

No Comments Yet

Comments are closed