Cornel Dinu despre ultimele evenimente la Dinamo: ”Să se disocieze de PCH”

Cornel Dinu a comentat ultimele evenimente de la Dinamo, respectiv faptul că Asociația Peluza Cătălin Hîldan, cea care a lansat și care gestionează programul DDB, ar putea în scurt timp să dețină circa 99% din acțiunile clubului din Ștefan cel Mare.

Fostul mare fotbalist și antrenor dinamovist a apreciat că acest lucru nu este neapărat de rău augur, însă cu o condiție esențială.

Zi mare, la finele lunii octombrie

Administratorul judiciar al lui Dinamo, reprezentat de Răzvan Zăvăleanu, a depus la Tribunalul București un plan de reorganizare modificat. Iar în cadrul acestuia există o prevedere care spune că programul DDB, reprezentat prin APCH, ar urma să primească acțiuni în schimbul banilor virați în ultimii ani în conturile clubului.

O decizie în acest sens urmează a fi dată de Tribunalul București, prin Judecătorul Sindic, pe data de 24 octombrie.

Cornel Dinu crede că ideea este una interesantă, dar a atras atenția asupra faptului că programul DDB ar trebui să se delimiteze de Peluza Cătălin Hîldan, din cauza imixtiunilor liderilor acesteia în viața echipei și în deciziile importante.

A învârtit vorbele

”Cunosc subiectul. Este vorba despre o anumită procedură a administratorului, care este domnul Zăvăleanu. Mi se pare interesantă, dar cu o singură observație. Nu văd răul în așa ceva, dar cu o singură condiție, care este verificată în toată lumea asta. Spectatorii vin la meci, participă prin bilete, prin diferite contribuții, cumpărarea de materiale de promovare a echipei. Dar în niciun caz ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, în mod special de la preluarea de către Negoiță.

Câțiva din așa-zișii suporteri să fie cei care iau și decizii fotbalistice. A fost marea greșeală, am convingerea că ei au vrut să facă bine. Este foarte important să se clarifice problema, pe care toți o ocolesc și o trec cu vederea, care este foarte importantă. Programul DDB este un program de ajutorare financiară a echipei de fotbal. În mod normal, fără niciun fel de obligație și interferențe din punct de vedere tehnic, care s-au petrecut, și la aducerea unor jucători.

Programul DDB trebuie să fie foarte clar disociat de ceea ce înseamnă Peluza Cătălin Hîldan, care este o societate comercială, condusă de trei dinamoviști incontestabili, dar care au drept de viață și de moarte asupra deciziilor de foarte mult timp. Sunt două lucruri complet diferite. Una este un program și cu totul altceva este o societate unde există trei acționari, unde sunt anumite semne de întrebare asupra corectitudinii administrației financiare”, a spus Cornel Dinu la PlaySport Live.

Citește și

Tora Vasilescu, revoltată după ce a primit factura la curent: ”Nu există”