--> -->

Cornel Dinu, despre Ion Iliescu, Petre Roman și Silviu Brucan: ”El a montat tot”

Cornel Dinu, 72 de ani, a rememorat diverse momente petrecute în urmă cu mai bine de trei decenii cu ocazia interviului acordat lui Denise Rifai în cadrul emisiunii ”40 de întrebări”, la Kanal D. Mai exact din timpul Revoluției din 1989.

”Am conștiința curată că am vrut și am reușit să fac mult bine neamului românesc”, a spus Dinu, care a fost și secretar de stat în cadrul Ministerului Sportului la începutul lui 1990. ”A fost Revoluția din 1989 lovitură de stat?”, a fost chestionat dinamovistul.

”De fiecare dată, cei care au făcut revoluția au căzut sub ghilotină, de când e lumea. Pe Ion Iliescu l-am cunoscut prima oară în 1968, când era secretarul general al Uniunii Tineretul Comunist și m-a pus să vorbesc la un congres al UTC-ului. Ion Iliescu – un foarte bun politician și un foarte bun român. O combinație de revoluție, mișcare a maselor și lovitură de stat orchestrată de câteva persoane, în care Ion Iliescu și Petre Roman au fost doar actori. Cel care a condus-o a fost Silviu Brucan, care nu mai este printre noi, iar la începutul lui 1989 a stat câteva luni în America, s-a operat și de apendicită, la prietenul meu Eugen Mihăiescu. Brucan a montat tot, atunci”, a spus Cornel Dinu.

”Marele meu regret este că n-am putut să fac mai mult pentru poporul meu! Dacă aș fi intrat în politică poate reușeam, dar așa cum sunt eu cred că sfârșeam foarte rău. Mi s-a propus să intru în politică, n-am vrut. Ar fi însemnat să mă leg de o cruce și să am o soartă nefastă”, a mai declarat ”Procuroru”.

Citește și

Ludovic Orban îi atacă pe cei de la USR-PLUS: ”Nu i-am văzut făcând cruce”