--> -->

Cornel Dinu dă cu barda: cu cine l-ar schimba pe Ovidiu Burcă

Cornel Dinu cere demiterea lui Ovidiu Burcă și propune numele noului antrenor de la Dinamo, în contextul unui nou meci dezamăgitor făcut de „câinii roșii” în acest sezon de Superliga, 0-0 pe Arena Națională cu Poli Iași, vinerea trecută.

„A ridicat nivelul”

Fostul mare fotbalist și antrenor al formației din „Ștefan cel Mare” a apreciat că actualul tehnician al dinamoviștilor poartă o mare parte din vină pentru rezultatul înregistrat vineri seară, pe lângă cele din Liga 1 în actuala ediție, întrucât acesta ar fi dat, în viziunea lui Dinu, planul tactic peste cap prin modificările repetate de sistem din timpul jocului.

De asemenea, „Procurorul” a scos în evidență lipsa de experiență a lui Ovidiu Burcă la nivel de primă ligă și, în plus, l-a criticat pe antrenorul lui Dinamo pentru campania de achiziții efectuată în vară. Burcă este la primul sezon ca tehnician în Liga 1.

Pe de altă parte, Cornel Dinu a identificat și un posibil înlocuitor al lui Burcă, în cazul în care acesta își va da demisia sau va fi demis în cele din urmă. Este vorba de Leo Grozavu, de asemenea fost fotbalist în „Groapă”, iar în prezent antrenor chiar la Poli Iași, echipa care i-a încurcat pe dinamoviști în etapa cu numărul 14 din acest sezon de Superliga.

„Procurorul” a vorbit în termeni laudativi despre Leo Grozavu și Cornel Șfaițer

Mister l-a adus în discuție și pe Cornel Șfaițer, conducătorul clubului moldovean, care este recunoscut de asemenea în spațiul public românesc pentru afinitatea pe care o are față de echipa alb-roșie.

„Brambureala tactică i-a subminat din nou jocul. Fostul fundaș mediocru prin apărările pe unde a jucat, optimistul incurabil Ovidiu Burcă, (…) a schimbat de vreo trei ori așezarea „haitei”, de nu s-a mai înțeles nimic, evident și în nivelul de joc al echipei.

E și greu să-i ceri pricepere din experiență. Înainte de a deveni marele dirijor de la Dinamo, a antrenat vreo șase luni echipa din Slatina. A adus în vară vreo opt practicanți ai fotbalului, dar parcă din ghioc și nu prin ce s-au remarcat pe teren.

(…) Leo Grozavu e o personalitate care impune, care a ridicat nivelul de joc al echipei moldave de la instalarea pe banca tehnică. Și care face un cuplu profesionist, care ține echipa „în joc”, cu președintele Cornel Șfaițer. Dinamovist convins… care n-a avut loc la Dinamo”, este părerea lui Cornel Dinu, exprimată în Fanatik.

Simțeau în alb și roșu

Leo Grozavu a fost aproape în două situații să vină antrenor principal la Dinamo în 2019, doar că oficialii de atunci doar l-au pus pe drumuri. La fel, și Cornel Șfaițer, om de afaceri, a fost în atenția clubului în trecut.

Moldoveanul nu și-a ascuns niciodată simpatia pentru Dinamo. Un om cu influență și la FRF, Șfaițer mergea în deplasările europene și cu echipa din Ștefan cel Mare.

Citește și

Dorian Popa a plecat din țară pentru câteva zile. Cum a apărut artistul în aeroport