Cornel Dinu a explicat demararea discuțiilor cu Real Madrid: ”I-am scris lui Perez”

Cornel Dinu s-a implicat în a susține inițiativa DDB Spania pentru un parteneriat între Dinamo și Real Madrid, care chiar ar putea deveni realitate, din sursele noastre, la nivelul asociațiilor de socios ale celor două grupări. Mister a povestit cum i-a scris lui Florentino Pérez (74 de ani), reales în urmă cu câteva zile președinte al Realului pentru al șaselea mandat de 4 ani!

”M-a rugat prietenul meu Marian Iuhasz, la care țin foarte mult și pe care îl respect, mare dinamovist, ține financiar, împreună cu DDB, clubul în viață de luni de zile, el m-a rugat să vorbesc cu președintele DDB Spania, șeful suporterilor din Madrid, domnul Dragoș Sterpu.

Am vorbit cu domnul Dragoș Sterpu, mi-a explicat planul lui și eu i-am spus că pentru a intra la Real Madrid trebuie să facem o scrisoare de intenție cu prezentarea lui Dinamo, a relațiilor dintre Dinamo și Real Madrid, făcută de un nume cunoscut și de ei”, și-a început povestirea Cornel Dinu pentru Fanatik.

Cornel Dinu a avut contracandidați la rolul propus de Dragoș Sterpu în deschiderea drumului către conducerea lui Real Madrid. Contra-propunerea a venit de la unul dintre membrii board-ului DDB, Alexandru Anghel, și l-a deranjat pe Dinu.

”Domnul Dragoș Sterpu mi-a spus că a vorbit cu celebrul Anghel, șef din DDB care pune manageri, pune antrenori, conduce echipa în deplasări și Anghel i-a spus că n-are sens să vorbească Dinu Cornel, că vorbește Tanacu (n.r. – Mario Nicolae). Că el e istoria lui Dinamo, cunoscut național, internațional, intercontinental, interplanetar și intergalactic. Adică și de «galactici», ca să înțeleagă toată lumea.

Eu i-am explicat atunci domnului Dragoș: «Domne, ca să intri la Real Madrid trebuie să explici relațiile la care ajunsese Dinamo în 1968, 1969 cu Real Madrid»… Pentru că un prieten al lui Santiago Bernabeu era Sandu Vogl, care a înființat Dinamo în 1948, cu frati-su.

Ca să-și dea seama cei născuți mai târziu cine erau Sandu Vogl, trebuie să le spun că era prin 1970 reprezentantul concernului Philips, iar pe stadionul lui Real nu era altă reclamă decât cu Philips, erau vreo opt panouri gigantice cu reclamă la Philips, iar Vogl ne organiza nouă, lui Dinamo, turnee în Spania și meciuri cu Real Madrid… Ăsta era fotbalul românesc pe atunci.

De aici și prietenia cu marii jucători de la Real de atunci, care evoluau și în echipa națională, ne întâlneam și la acel nivel, Pirri, Santillana, Sanchis, del Bosque… cu Angel Villar iarăși am avut și am relații foarte bune… chiar dacă el nu juca la Real, ci la Bilbao, dar era extremă dreaptă la națională… și care, ulterior, a avut un rol decisiv în alegerea lui Michel Platini ca președinte UEFA.

Așa că i-am scris o scrisoare lui Florentino Pérez, domnul Dragoș Sterpu i-a dus-o lui Emilio Butragueno, iar a doua zi la ora 11:00 m-a sunat Emilio Butragueno și am stat de vorbă cu el. Restul sunt tratativele dintre DDB Spania și Real Madrid. Asta a fost istoria”, a explicat Mister pentru Fanatik.

Citește și

Uluitor: membrii Comisiei Juridice s-au încuiat cu cheia în sală, ca să nu intre Diana Șoșoacă