Cornel Dinu: ”18 echipe. Glumesc”

Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria sa din Liga 1, după ce a remizat cu Universitatea Cluj, 1-1, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru menţinere / promovare. În turul barajului a fost învinsă de Universitatea Cluj cu 2-0.

Cornel Dinu, fost mare fotbalist și antrenor al lui Dinamo, a analizat situația clubului alb-roșu. Formația din ”Ștefan cel Mare” a terminat pe locul opt în play-out-ul Ligii 1 și e a doua cea mai titrată din România, 18 titluri și 13 Cupe. Universitatea Cluj revine în Liga 1 după o pauză de şapte ani.

”A fost nenorocirea asta, cu spaniolii”

”Acum doi ani s-au făcut din 14, 16 echipe. Să se facă 18 echipe şi să se salveze din nou Dinamo… glumesc. Ceea ce s-a petrecut în seara asta (n.red. – duminică seara) este efectul ultimilor ani.

Acum este doar un efect, cauzele sunt mult mai vechi. Am să spun faptul că în fotbalul românesc există o triadă de apucături, le-aş spune eu. Prima este onorabilă. Chiar scriam la ultima carte acum două nopţi.

Unul dintre exemple pentru a intra în fotbal pentru a se face cunoscut, cred că a fost Dinel Staicu. Care din poliţist de economic la Craiova a devenit proprietar de echipă. Fenomenul s-a acutizat şi a devenit hidos, în ceea ce înseamnă fotbalul de club din România.

Sigur, Dinamo a trecut şi printr-o perioadă nefastă. A fost nenorocirea asta, cu spaniolii. Faptul că nu a existat niciun cap limpede care să conducă. S-a ajuns la un administrator judiciar, care e un om care încearcă să îşi facă meseria. În ziua de azi, dacă te apuci să spui adevărul, eşti imediat blamat” a spus Cornel Dinu la Orange Sport.

”Nu ştiu ce se va întâmpla cu Dinamo”

Pentru sursa citată, Mister a mai precizat: ”Nu ştiu ce se va întâmpla cu Dinamo…Atunci când au fost ascultate nişte sfaturi de la oameni care ştiu ce înseamnă Dinamo, care ştiau ce e cu fotbalul şi ştiau că o concepţie de joc se poate pregăti dacă lucrezi 10-12 ore într-un ciclu săptămânal, în diverse combinaţii – dacă ele sunt pe benzile din zona centrală – că o astfel de concepţie de joc devine cu adevărat eficientă după opt luni de zile…”.

Citește și

George Simion: ”Cu siguranță ne-au trimis informatori”