Corina Chiriac și-a scris autobiografia: ”Dumnezeu există! Savurați viața și anecdotele mele”

Corina Chiriac, 71 de ani, și-a dedicat viața muzicii, având o carieră impresionantă. A scris și o carte, ce-a apărut în librării, ”Minuni trăite”, povestindu-și existența demnă de roman.

Într-un interviu acordat Fanatik, iubita cântăreață a dat detalii despre ea și despre motivația pe care a avut-o de a scrie o carte autobiografică, profitând de timpul liber oferit de pandemie.

Cartea este prezentă în mai multe librării din București, dar și în marile orașe din țară, unde a trimis câteva volume. Nu este vorba despre o lansare propriu-zisă, căci artista se gândește să își prezinte cartea în fața publicului după ce vom reveni la normal, având în vedere contextul creat de pandemia de coronavirus.

”Ideea o aveam de mai multă vreme, însă în pandemie am avut un răgaz și m-am apucat serios chiar în ziua în care OMS a declarat pandemia, pe 11 martie 2020. Cochetez cu scrisul de multă vreme, am scris multe texte de muzică ușoară pentru mine, nu pentru alții, mai am și cartea ”Căutând iubirea”, deci pentru cine mă cunoaște știe și latura asta a mea. Aveam tot felul de notițe cu ideile care îmi veneau în minte, n-aș zice că am ținut un jurnal, au fost idei pe care mi-am dorit să le exprim.

Continuu să conving pe toată lumea că există Dumnezeu, pentru că sunt o persoană credincioasă, iar experiențele pe care le veți găsi în paginile cărții mele, majoritatea frumoase, vorbesc despre asta.

Într-adevăr, pe lângă inspirație, există și tehnică. Eu aveam deja notițe, stickere cu tot felul de idei. Uite, de exemplu, un model de organizare pentru mine a fost Agatha Christie, care în autobiografia ei explica cum lucra. Ea avea tot felul de fișe, gândiți-vă că inventa subiecte grele, pe care apoi le investiga amănunțit.

Totul e documentat și la fiecare pasaj am revenit ulterior. Scriam o bucată, 15-20 de pagini, mă uitam la notițe, mi le puneam acolo, aveam mai multe variante de text, iar când am ajuns, de exemplu, la povestirea cu bricul Mircea, mi-am amintit de o serie de compozitori, de artiști care erau acolo și astfel a curs și mai frumos istorisirea. Peste patru luni după ce am citit capitolul a mia oară mi-am dat seama că lipsește un final. Mi-a venit apoi o idee care a încheiat fericit capitolul.

Am călătorit foarte mult, iar fiecare loc, fiecare experiență m-a adus mai aproape de Dumnezeu. Sunt multe trăiri fantastice. Pot să spun că am făcut o echilibristică literară între lumea comunistă și lumea capitalistă, iar la relatarea anumitor întâmpări am făcut aproape o ”investigație polițienească”, în sensul că mi-am amintit de mari balerini, de mari artiști pe care nu i-am găsit nici măcar pe Wikipedia, dar care merită să fie cunoscuți.

Sunt foarte multe anecdote. Într-un capitol povestesc, de pildă, cum am învățat limba germană când am fost în Republica Democrată Germană. Țin minte că voiam să laud o doamnă și din greșeală a ieșit altceva, că aș vrea să îi vând un câine. Am fost în Rusia, în Portugalia, în Cuba, țări unde am văzut alte lumi, unde am avut parte de tot felul de întâmplări.

Am scris câteva pagini despre Jean Constantin, întâmplări demne de menționat de la Teatrul Fantasio, povestiri despre Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Angela Similea, Cornel Constantiniu. Am două capitole legate de Constantiniu, de exemplu”, a povestit Corina Chiriac.

Cartea ”Minuni trăite” (editura Școala Ardeleană), realizată cu ajutorul lui Dumitru Constantin-Dulcan, este disponibilă în mai multe librării de câteva zile. Opera literară a cântăreței oferă la final o listă cronologică cu toți artiștii României, începând cu anul 1950, un adevărat omagiu adus tuturor celor care au contribuit la cultura română.

Citește și

Marius Manole, fără secrete: ”Am fumat marijuana, am făcut sex în teatru, acum îmi place asta”