Copos alături de dinamoviști! Ce spune ministrul despre viitorul stadion al ”câinilor”

George Copos (69 de ani), fostul finanțator al Rapidului, a fost prezent astăzi la „Gala sportivului dinamovist 2022”.

”Gala Sportului dinamovist 2022” s-a desfășurat astăzi Hotelul Athénée Palace Hilton. CS Dinamo a premiat performanțele, într-un eveniment la care au asistat și nume importante din afara clubului. George Copos a fost prezent.

George Copos, om de afaceri asociat cu brandul Rapid, a asistat la sărbătoarea dinamoviștilor. A fost prezent la evenimentul organizat într-o clădire pe care o deține. 

Noi promisiuni pentru stadion

Lucian Bode (48 de ani), ministrul Afacerilor Interne, a oferit ultimele amănunte despre viitorul stadion Dinamo.

Astăzi, la Gala Sportului Dinamovist 2022, Lucian Bode a vorbit despre stadiul proiectului viitoarei arene Dinamo.

Aceasta va fi ridicată pe amplasamentul stadionului actual din „Ștefan cel Mare” și va avea, conform planurilor din prezent, aproximativ 25.000 de locuri. Ministrul estimează că noul complex sportiv va fi gata cel târziu în finalul anului 2025.

”Suntem într-o situație fericită. Zilele trecute s-a finalizat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate. Odată cu semnarea contractului, termenul este de 90 de zile. Valoarea contractului este de 800.000 de lei.

În 90 de zile, antreprenorul se angajează să pună pe masă un document din care să rezulte toată documentația pentru demolarea actualului stadion, o proiecție pentru indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion.

Estimăm că vom putea construi un complex sportiv cu aproximativ 25.000 de locuri, valoarea estimată fiind la 350 de milioane de lei. Așadar, 90 de zile studiul de fezabilitate, apoi aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin hotărâre de guvern.

În paralel, realizăm licitația pentru proiectare și execuție. Se va realiza demolarea stadionului actual, iar proiectarea noului stadion în etape. Estimez că în doi ani și jumătate, maximum 3 ani, putem vorbi despre un complex sportiv nou, modern, la Dinamo.

După finalizarea studiului de fezabilitate, suntem obligați să demolăm stadionul. Am bugetat acest lucru în bugetul MAI pentru anul 2023, nu avem niciun impediment. Sperăm să începem efectiv lucrările cel târziu la sfârșitul anului viitor”, a punctat ministrul.

Ce facilități ar urma să aibă noul stadion Dinamo:

Arena ar urma să aibă o capacitate de 24.000 de locuri
propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri
spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori
o boxă generoasă pentru presă
spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant
spații pentru spectatorii cu dizabilități
tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren
va avea heliport

Citește și

Legea bacșișului a trecut de Parlament. Va fi trecut pe nota de plată de la 1 ianuarie