Contre Burcă – Talpan: ”Statul e cel mai prost manager”

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, nu s-a putut abține la finalul derby-ului cu Steaua, pierdut de „câini” cu 0-2.

Dincolo de analiza tehnico-tactică a partidei, dincolo de comentariile legate de arbitraj, tehnicianul dinamovist a declanșat o tiradă nemiloasă la adresa celor de la CSA.

Agitația din ultimele zile, provocată de modificarea de lege de pe urma căreia ar putea profita CSA Steaua, a provocat reacția furibundă a lui Ovidiu Burcă, altfel cunoscut pentru tactul și discursul echilibrat pe care le afișează în mod obișnuit.

Ovidiu Burcă, devastator după Steaua – Dinamo 2-0: „Strigător la cer! Profită de lege-fantomă”

„Steaua nu va avea drept de promovare în acest an! Ce s-a întâmplat în această săptămână e strigător la cer, din perspectiva cetățeanului de rând. Eu nu cred că Steaua și acești suporteri au nevoie de aceste legi.

Proiectul lor a început acum 6 ani, în același timp cu cel al Rapidului, iar eu am fost acolo. Mi-e greu să cred că ei n-au avut timp în șase ani să găsească o formă legală de a promova! Să schimbi legi în săptămâna meciului mi se pare absolut straniu! Oricum, promulgarea acestei legi-fantomă cred că va dura!

Am amânat să ofer un răspuns pe acest subiect pentru a nu crea o anumită energie. Legea venită săptămâna aceasta le-a dat un stimul atât fanilor, cât și jucătorilor. Toată lumea vorbește de implicarea statului în sport. E un măr otrăvit! Statul e cel mai prost manager!

Eu nu cred că această lege va trece de Curtea Constituțională!”, a reacționat Ovidiu Burcă, la Digi Sport.

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, i-a răspuns lui Ovidiu Burcă

În această dimineață, Florin Talpan, juristul CSA Steaua, care insistă în aparițiile publice că steliștii vor avea drept de promovare încă din acest sezon, i-a răspuns lui Burcă. Mesajul publicat de Talpan conține mai multe greșeli de scriere, subliniate mai jos.

„Pentru ca o echipă să promoveze trebuie avut în vedere în primul rând meritul sportiv. Nu este moral și nici etic dacă vorbim de sport și de fair-play, ca o lege sa împiedice echipa de pe primul loc sa promoveze.

Prin urmare, alegația antrenorului de la Dinamo nu are relevanță și nu poate fi luată în considerare!

Aici este vorba de frustrare din partea lui și de părere de rău, dar nu este treaba noastră. Cineva trebuie să câștige meciul și au câștigat cei mai buni! Adică Steaua București! Nu o lege o ajută pe Steaua să promoveze, ci meritul sportiv al echipei!

Dar o lege, împiedică/interzice celei mai bune echipe, cu cel mai bun parcurs, fiind pe primul loc, să promoveze, deși, vorbim de sport și în sport este încurajată competiția și fair-play-ul astfel încât cel mai bun să câștige.

De aceea există CCR și există atâtea decizii de neconstituționalitate ale legii precum și modificări ale legilor! Pentru că uneori legile sunt strâmbe chiar dacă sunt făcute de oameni drepți!

Menținerea actualului cadru legislativ prin care cei mai buni nu pot promova și se poate realiza promovarea unor mediocrii, au dus fotbalul românesc intr-o prăpastie în care nu mai facem nicio performanță în Europa”, a scris Talpan pe contul de Facebook.

Citește și

Monica Anghel și-a găsit o nouă meserie după ce a slăbit peste 40 de kilograme: ”Am obținut nota 10”