--> -->

Contraatac: premierul Ciolacu invită Austria să iasă din Schengen și îl atacă virulent pe Karl Nehammer

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul central PSD, că dacă Austria nu va accepta nici anul acesta ca România să facă parte din spațiul Schengen, atunci statul român va depune plângere contra guvernului vienez la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Practic, a confirmat ceea ce a transmis zilele trecute ziariștilor austrieci.

Îl amenință pe Nehammer!

Prim-ministrul a adăugat că dacă Austria consideră că România nu trebuie primită pentru că spațiul Schengen nu funcționează cum trebuie, atunci să iasă Austria din Schengen.

„Acum eu cred că se impune a se veni cu un atac la Curtea Europeană de Justiție. M-ați întrebat ce fac eu ca Guvern. În decembrie avem a doua ședință, amândouă sunt sub președinția Spaniei și țin legătura cu premierul spaniol pentru includerea pe ordinea de zi, există toată deschiderea acestuia și toată susținerea ca România să adere la spațiul Schengen.

Există și un vot împotriva Bulgariei exercitate de către Olanda, așteptăm și o decizie a Olandei să vedem dacă putem merge în continuare la pachet sau…

Dacă în decembrie Austria va vota împotriva aderării României la spațiul Schengen, voi ataca la CJUE. Mai mult, eu doresc ca în acest demers să am partener Consiliul European, Parlamentul European și Comisia Europeana care ne susțin. Deci lucrurile nu sunt așa comode pentru dl ministru Nehammer”, a reacționat premierul român.

”Să-și facă ziduri kilometrice la granițe, cu sârmă ghimpată și electrocă”

Ciolacu a continuat pe un ton răstit.

”E o întrebare legitimă a românilor pentru premierul Nehammer. Dacă e așa de distrus Schengen, eu n-am nicio problemă ca Austria să iasă din Schengen, să își faci ziduri kilometrice (la granițe) cu sârmă ghimpată și electrică, n-am nici problemă.

Dacă Austria dorește această abordare cu garduri, să și le plătească, să iasă din Schengen și noi o să ne descurcăm în interiorul Schengen fără probleme”, a mai spus Ciolacu.

Citește și

Tatăl fetei ucise de Vlad Pascu, mesaj după arestarea Mirunei Pascu: ”Îi învit din nou la cimitir”