Continuă în Rusia, e căpitan la echipa lui

Fost fotbalist important atât la Steaua, cât și la Dinamo, cu meciuri la prima reprezentativă, Eric Bicfalvi (34 de ani) nu pleacă din Rusia.

A preluat banderola de căpitan de la Kulakov după plecarea ucraineanului și își dorește să joace pentru Ural (locul 13) până la sfârșitul contractului, pe 30 iunie 2023.

Tocmai a marcat, duminică, în remiza pe care formația sa a obținut-o la Moscova, cu ȚSKA, scor 2-2, în tentativa ca Ural să se salveze de la retrogradare!

De peste trei săptămâni, din 7 martie, FIFA le-a permis jucătorilor străini să părăsească Rusia. Până pe 30 iunie, contractele sunt suspendate, iar ei pot evolua în alte țări în această perioadă.

Alții au fugit

Înainte de război, erau 120 de străini în prima ligă rusă. Au plecat o treime, 39. Trei cluburi au suferit cel mai mult:

– Krasnodar. Toți (nouă din nouă) au profitat de regula FIFA, renunțând temporar la verzi.

– Rubin Kazan. A rămas numai tunisianul Talbi (din 8).

– Rostov. Doar gambianul Sow a continuat (din 7).

În schimb, patru grupări și-au păstrat toți ”stranierii”: ȚSKA (9), Spartak (8), Ufa și Soci (câte 7).

Golgheter de cinci sezoane

La Ural, numărul lor s-a înjumătățit. Mai sunt patru din opt. Eric Bicfalvi, plus polonezul Augustyniak, croatul Miskici și sârbul Dinga. Aceștia au rămas în lotul portocaliilor și se pregătesc pentru următoarea etapă, pe 3 aprilie, deplasarea de la Moscova cu ȚSKA.

Ural l-a pierdut pe fostul căpitan, fundașul dreapta ucrainean Kulakov, dar l-a păstrat pe cel mai important jucător. Bicfalvi. Din ianuarie 2017 la Ekaterinburg, blondul decar e golgheter de cinci sezoane al echipei antrenate acum de fostul internațional rus Igor Șalimov.

Bicfalvi și-a trecut în palmares 43 de goluri și 15 pase decisive la Ural în 142 de meciuri jucate în toate competițiile.

Și, din 26 februarie, de la reluarea campionatului, după despărțirea de Kulakov, Bicfalvi a purtat banderola în cele cinci meciuri disputate.

Citește și

Elena Udrea, provocată: ”Publică, femeie”