Construiește primul 11 la Dinamo. Favoriții

Dusan Uhrin vrea să-și alcătuiască formula de bază pentru barajul de la finalul lunii mai, din 22/29 mai. Antrenorul și-a cristalizat o primă și importantă idee, pe care va merge pentru a consolida relațiile de joc la Dinamo.

Dinamo nu mai crede în miracole! Gândul ”câinilor” zboară la dubla confruntare de la barajul de menținere/promovare din Liga 1, de pe 22/29 mai, șansele unei salvări directe de la retrogradare fiind cel mult de ordin matematic, teoretic, dar nu și realist.

Timp ar fi destul pentru rodaj

În următoarele șase săptămâni, Dusan Uhrin are misiunea de a consolida pregătirea fizică și să formeze o echipă compactă în perspectiva confruntării cu formația ce va încheia pe locul 3 în Liga 2.

În acest moment, U Cluj ocupă această poziție, însă lupta pentru șefie în eșalonul secund este crâncenă. Echipa lui Erik Lincar este la un punct în spatele lui Hermannstadt, iar diseară va avea loc confruntarea directă, la Sibiu, ”Șepcile roșii” fiind la 4 puncte de Petrolul Ploiești, liderul Ligii 2. Primele două echipe promovează direct, locurile 3 și 4 la baraj.

Uhrin are idei fixe la Dinamo

Planul lui Uhrin este simplu. Antrenamente fizice intense, sub comanda noului preparator fizic Marius Dima, alias „Ceaușescu”, și găsirea unui prim „11” care să joace restul play-out-ului în aceeași formulă.

„Dusan nu are de gând să mai încerce tot felul de formule, cu toate că timp fizic ar mai avea. Plus meciuri. Însă nu va căuta să forțeze fel de fel de jucători. Și-a fixat o primă idee și va continua în acestă direcție.

De exemplu, nu este doar o chestiune de lot trecerea lui Grădinaru în dreapta și Moura în stânga, Filip avansat, ca mijlocaș stânga, Carp fundaș central, Bani jucătorul eligibil U21 în primul 11, cei doi atacanți Irobiso și Morar. Inclusiv Rodriguez titular, deși argentinianul nu dă randament.

Va schimba foarte puțin în perioada ce va urma, susține GSP, doar dacă vor fi accidentări de durată”, au transmis apropiații clubului și cei ce-l cunosc pe tehnicianul ceh de 54 de ani.

Cum și-a imaginat Uhrin primul „11” pentru dubla de la baraj: Eșanu – Grădinaru, Aloe, Carp, Moura – Bani, Pierret, Rodriguez, St. Filip – Morar, Irobiso

Citește și

Becali, războinic: ”Așa e CFR acum”