--> -->

Confesiunea lui Băsescu: ”Voi cumpăra unul”

Traian Băsescu, 70 de ani, a fost internat la Bruxelles, după ce i s-a făcut rău la Parlamentul European. Chiar în ziua în care ÎCCJ a decis definitiv că a colaborat cu fosta Securitate.

Fostul președinte al țării a fost internat, inițial, timp de 7 zile, la Spitalul Militar din București, unde a făcut tratament cu antibiotice și cortizon pentru boala de la plămâni. Apoi, a plecat la Bruxelles, unde a stat internat alte 5 zile.

Băsescu a relatat că familia nu a știut, în prima zi, că a fost internat și că nu a putut lua legătura cu nimeni, fiind singur.

Detalii despre starea de sănătate

”Domnule Ciutacu, dumneavoastră dacă aţi fi într-o situaţie ca a mea, aţi putea sta acasă la Bruxelles să vă lăsaţi soţia singură acasă? M-am simţit foarte rău. Am stat o săptămână în Spitalul Militar din Bucureşti, șapte zile sub tratament cu un diagnostic de bronhopneumonie acută.

După şapte zile am venit acasă, am mai stat o săptămână. Mi s-a părut că m-am restabilit. Am plecat la Bruxelles unde a fost un colaps de sănătate pe fond de infecţie care îmi trecuse în sânge. La Bruxelles au stabilit un diagnostic de pneumonie acută.

Mi s-a făcut rău cu jumătate de oră înainte de emiterea comunicatului (n.r. prin care anunța că va contesta la CEDO sentința ÎCCJ de colaborare cu Securitatea). Eram în Parlamentul European, a venit medicul Parlamentului, au văzut că nu mă pot stabiliza și m-au dus cu salvarea la spital.

Eu am aflat la spital sentința ÎCCJ. Eram într-o rezervă, nu aveam cu mine nimic. În prima zi, familia nu a știut nimic, nu am avut cum să comunic, nu a fost nimeni pe lângă mine dintre cei care ar fi putut să comunice. Am vorbit a doua zi”, a spus Traian Băsescu la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Băsescu a vorbit și despre sentința dată de ÎCCJ.

”Îmi asum tot ce are scrisul meu”

”În primul rând, vreau să fie foarte clar că îmi asum toate documentele care sunt scrise de mine. Toate documentele care au scrisul meu mi le asum şi îmi asum responsabilitatea pentru ele. Îmi asum responsabilitatea că reflectă lucrurile adevărate. Nu sunt inventate sau fabricate. Resping categoric şi nu îmi însuşesc documente scrise de alţii”, a spus ferm fostul șef al statului.

Întrebat de Victor Ciutacu, în emisiunea ”Punctul Culminant”, dacă se referă la documentele prezentate de George Pădure, Traian Băsescu a spus că nu.

”Nu mă refer nici la George Pădure, nici la cine vreţi. Ca orice om normal, îmi asum ce e scris de mine, sub scrisul meu în documente. Vă pot spune că am fost la CNSAS şi erau mai multe documente care îmi erau atribuite, dar era un alt scris decât scrisul meu. Am selectat documentele pe care mi le-am asumat şi am spus că pe astea mi le asum. Nu le-am contestat, n-am cerut expertizat grafologică”, a mai spus Băsescu.

În ce a investit banii

Despre plecarea din vila RAAPPS, şeful statului a spus că se va conforma deciziei şi a decis, alături de soţie, să caute un apartament pe care să-l cumpere sau să-l închirieze.

”Lucrul la care eu m-am gândit în mod cert e să-mi găsesc o locuinţă, o variantă, o alternativă la această locuinţă. Aşa am stabilit cu soţia, să căutăm un apartament.

Toţi banii mei şi veniturile mele le-am investit în titluri de stat, ori ca să materializez cumpărarea unui apartament va trebui la un moment dat să cer băncii să scoată la vânzare titlurile de stat pe care le am sau o parte din ele ca să pot să cumpăr apartamentul. Lucrurile sunt relativ simple.

Nu voi sta să aştept cumpărarea apartamentului legat de termenele de la CCR. Voi cumpăra acest apartament ca măsură de siguranţă”, a mai spus Băsescu.

Citește și

Nu e păcăleală, Cîțu mazilit de ziua lui!