--> -->

Condiția dură a Rusiei să oprească războiul

Este a șasea zi de război în Ucraina, pierderile sunt tot mai mari, mai ales de vieți omenești. Șansele de pace sunt minime, în acest moment, cu toate că vor mai fi negocieri.

Kremlinul a declarat că îl consideră în continuare pe Volodimir Zelenski drept președintele legitim al Ucrainei.

”Să depună armele”

„Da. Acesta este președintele Ucrainei”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al prezidențial rus, Dmitri Peskov, când a fost întrebat de jurnaliști dacă Kremlinul continuă să-l considere pe Zelensky președintele legitim al Ucrainei.

Potrivit lui Peskov, președintele Ucrainei ”poate da comanda (n.red trupelor Ucrainei) să depună armele și atunci nu vor fi victime”.

El a spus că nu sunt încă planificate contacte între președinții Rusiei și Ucrainei, după prima rundă de discuții ruso-ucrainene.

Concluzia primelor negocieri

Președintele rus Vladimir Putin a fost informat despre rezultatele discuțiilor ruso-ucrainene purtate ieri, dar este prea devreme pentru a face o evaluare, a declarat secretarul de presă al șefului statului rus Dmitri Peskov.

„Desigur, președintele a fost informat. Este prea devreme pentru a da vreo evaluare, nu am dori să facem acest lucru prematur. Trebuie să le analizăm și apoi să ne gândim la perspective”, a spus Peskov reporterilor marți, relatează Interfax.

Comentând oferta Kazahstanului și Turciei de a oferi servicii de mediere în negocierile cu Kievul, Peskov a spus că negocierile directe între Rusia și Ucraina sunt deja în desfășurare.

14 copii morți

Ambasada Ucrainei la Bucureşti anunţă că, de duminică până marţi, 352 de persoane, inclusiv 14 copii, au fost ucise în conflictul cu Rusia-Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă al misiunii diplomatice, peste 1.680 de persoane au fost rănite, între acestea numărându-se 116 copii. Doar în Kiev au fost ucişi, de la începerea conflictului până duminică, 9 civili (printre care un copil), 4 persoane a căror identitate este necunoscută şi 18 persoane care luptau pentru apărarea teritoriului, scrie Agerpres.

În capitala Ucrainei au fost rănite 106 persoane, 47 civili, inclusiv 3 copii. Ambasada Ucrainei aminteşte că 16 copii au fost ucişi de la începutul invaziei.

Potrivit comunicatului misiunii diplomatice, în perioada 24-28 februarie, inamicul a pierdut 5.300 de militari, au fost distruse 29 de aeronave, 29 de elicoptere, 191 de tancuri, 816 blindate, au fost doborâte 5 drone şi au fost lovite 2 nave militare.

Citește și

Rusia ne avertizează: ”Așa aveți liniște”