Condiția Austriei pentru acceptarea României în Schengen

Austria a anunțat ce nemulțumiri are față de acceptarea României în spațiul Schengen.

Această țară a blocat și la finele anului trecut aderarea României, a anunțat că va face același demers, detaliu ce l-a determinat pe premierul Marcel Ciolacu să treacă la amenințări!

Împotriva ”sistemului de liberă circulație”

Opoziţia Austriei față de aderarea României la Spațiul Schengen nu este îndreptată împotriva Bucureștiului, ci împotriva acestui sistem de liberă circulație – a declarat ministrul austriac al Afacerilor Europene, informează Rador.

Reacția vine la solicitarea presei, după ce guvernul de la București a avertizat că va da în judecată Viena dacă aceasta nu renunță la veto-ul său în privința aderării României.

Ministrul Karoline Edtstadler a declarat că înțelege poziția autorităților române, însă a menționat că nu poate închide ochii la un sistem deja defect.

Marcel Ciolacu furibund în presa austriacă

Ea a explicat că Uniunea Europeană ar trebui să asigure o protecție a granițelor externe care să funcționeze și doar în acest fel poate exista viziunea unei Europe fără frontiere la interior.

Într-un interviu a apărut ieri în presa austriacă, premierul român Marcel Ciolacu a declarat că, în situația unei noi opoziții, va fi nevoit să atace această decizie la Curtea Europeană pentru a cere despăgubiri pentru pierderile cauzate de neaderarea la Spațiul Schengen.

Citește și

Prietena lui Vlad Pascu a povestit despre petrecerile cu droguri: ”Ori era creativ, ori se urca pe acoperiș și plângea”