--> -->

Comunitatea Europeană recomandă slujbe de Crăciun online!

Comunitatea Europeană recomandă înlocuirea liturghiilor de Crăciun față în față, la biserică, cu ”inițiative online sau televizate”. Recomandările fac parte dintr-un proiect ce va fi publicat miercuri.

”Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun” este invitația cuprinsă în proiectul Comisiei Europene, care are un iz imperativ, legat de măsurile anti-Covid pentru sărbători, au notat cei de la Corriere della Sera.

Comisia Europeană a solicitat „luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari și înlocuirea acestora cu inițiative online, la televizor sau la radio”, potrivit unor surse din Bruxelles citate de cotidianul italian. Printre altele, Comisia recomandă menținerea interzicerii circulației inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul ”prudență și prudență”.

Pe scurt, trebuie evitate greșelile din vară, deoarece „riscul este un posibil al treilea val”, a reamintit președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. ”Știu că cei care au magazine, baruri, restaurante vor să se termine restricțiile, dar trebuie să învățăm din greșelile făcute vara și să evităm repetarea lor. O relaxare prea rapidă și excesivă a măsurilor devine un risc în fața unui al treilea val după Crăciun”, a subliniat oficialul CE.

În acest debutu de săptămână, România a demonstrat, prin sărbătoarea de Sfântul Andrei, inclusiv prin cea de la Peștera Sf. Apostol Andrei, că poate susține o ceremonie reliogioasă în deplină sigurență în era coronavirus, drept dovadă mesajul Ministerului de Interne român (detalii aici).

Citește și

Pleșoianu, vehement: ”Iohannis, nu ești în sufrageria ta!”. Discurs extrem de dur