Wave Resort

Colloseumul din Roma va fi renovat. Proiectul final Video

Colloseumul din Roma, aflat în centrul capitalei Italiei, unul dintre cele mai importante monumente istorice din întreaga lume, va fi renovat. Ministerul italian al Culturii a prezentat un proiect de reconstrucţie a arenei, care va prinde viaţă datorită unei firmei de inginerie din oraşul Milano.

Astfel, podeaua Colosseumului va fi realizată din lamele mobile care vor permite luminarea şi ventilaţia pasajelor subterane. Inginerii spun că ventilarea completă a pasajelor va dura 30 de minute. Acum, Ministerul Culturii din Italia este în căutarea unei companii de construcţii care se va ocupa de realizarea proiectului.

Lucrările ar putea începe la sfârşitul acestui an. După ce proiectul va fi implementat, acolo ar putea fi organizate diverse evenimente culturale.

Colloseumul, cea mai impresionantă clădire-ruină din vremea Imperiului Roman

Colosseumul este cea mai impresionantă clădire-ruină din vremea Imperiului Roman. Era cea mai mare construcție în acea vreme și astăzi este cel mai mare amfiteatru antic ce poate fi vizitat în Italia. Construcția a început în 72 d.Hr. și a fost finalizată în 80 d. Hr. Acesta a fost construit pentru a fi folosit pentru concursuri cu gladiatori și spectacole publice, având o capacitate estimată de 50.000, maxim 80.000 de spectatori.

Citește și:

Părintele Pimen Vlad despre Regina Maria: ”Am găsit la Podromu într-o carte scrisă de ea”