Wave Resort

Clotilde Armand solicită starea de alertă. Prefectul Capitalei: ”Primăria e obligată”

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 cere Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat la Antena 3 că nu poate da un răspuns momentan, adăugând totodată că o primărie este ”obligată să ia măsuri” pentru a rezolva situația respectivă.

”Nu pot să vă dau un răspuns acum. Aştept să discut cu toţi cei implicaţi, inclusiv cu reprezentanţii Gărzii de Mediu. Voi avea o întâlnire cu cei de la Mediu, aştept să mă întâlnesc şi cu cei de la DSP. O primărie este obligată să ia măsuri în așa fel încât să rezolve situația respectivă”, a spus Alin Stoica.

După ce i s-a spus că întâlniri au mai fost şi că situaţia este la fel în sectorul 1, Alin Stoica a dorit să lămurească subiectul.

“Nu este aceeaşi situaţie. Acum o lună era vorba de deşeurile menajere, produse de populaţie. Acestea sunt preluate şi duse mai departe acum. Soluţia cu plata directă a sortatorilor funcţionează. Acum este vorba de deşeuri necontrolate, acelea care provin din indisciplina cetăţenilor. Asta trebuie rezolvat. Apoi, trebuie rezolvată problema dintre primărie şi prestator”, a mai spus prefectul.

“Din punctul meu de vedere, situaţia nu se schimbă cu nimic. Eu nu urmăresc zona comercială dintre primărie şi prestator, asta ţine de justiţie. Ce mă interesează pe mine este ca cetăţenii să fie în siguranţă în Sectorul 1, să nu fie afectaţi”, a mai declarat Alin Stoica la Antena 3.

Acesta a menţionat că a discutat cu Clotilde Armand, dar că nu poate face declaraţii cu privire la această discuţie.

“Pe durata stării de alertă s-ar putea lua măsuri punctuale care să rezolve problema gunoiului, dar nu înseamnă rezolvarea problemei de fond. În momentul ăsta e prematur să spunem dacă se va aproba. Mai pe seară, după ce voi discuta cu toate părţile implicate, Instituţia Prefectului va decide dacă se va aprobă sau nu starea de alertă”, a concluzionat Alin Stoica.

Citește și

Momente emoționante cu Florin Piersic în prim plan. Emoții până la lacrimi