--> -->

Clotilde Armand: ”O nouă taxă pentru tine. Ghinion!”

Primarul USR al sectorului 1 din București, Clotilde Armand, a transmis duminică, 4 decembrie, pe Facebook, că ”Guvernul tocmai a fabricat o nouă taxă pentru tine”, vizați fiind românii care au cheltuit bani pe panouri solare și pe pompe de căldură.

Acuze la adresa Guvernului

Partidul condus de Cătălin Drulă a transmis duminică, 4 decembrie, că Guvernul condus de Nicolae Ciucă a emis în seara de dinaintea minivacanței de Ziua Națională, ”noaptea ca hoții”, o ordonanță de urgență care ”inventează o nouă taxă în plină criză energetică: taxa pe soare”.

Potrivit USR, taxa pe soare îi vizează pe cei care au cheltuit bani pe panouri fotovoltaice. Concret, ”cetățenii și firmele vor fi obligați de stat să monteze contoare speciale, diferite de contoarele legate la rețelele naționale de energie, doar pentru a putea fi taxați pentru energia produsă de ei și consumată tot de ei”.

Ironică și cu Iohannis

În acest context, Clotilde Armand a transmis un mesaj pentru bucureșteni, în care îl ironizează pe președintele Klaus Iohannis.

”Ai investit în panouri solare și pompe de căldură? Ghinion (bună ziua, dle Iohannis).

Guvernul tocmai a fabricat o nouă taxă pentru tine. Taxa pe soare. Și nu oricând. Cu o zi înainte de sărbătoarea națională. Iar presa cumpărată de ei tace beznă. Aflu de la colegul Cristian Ghinea că Guvernul incompetenților a dat OUG înainte de 1 decembrie să distrugă orice inițiativă cu privire la investițiile în energie regenerabilă”.

Edilul USR al sectorului 1 a adăugat că „prin această OUG gândită de PSD-PNL se distruge programul Termoficare de la Soare”, prin care Primăria Sectorului 1 dorea să instaleze pe toate clădirile publice și pe blocurile din sectorul 1 panouri fotovoltaice și sisteme de pompe de căldură ”aer-apă”.

Citește și

Victor Ponta despre ce se va întâmpla la alegerile din 2024: ”Președintele României va veni în plic”