--> -->

Clotilde Armand despre noul contract de salubrizare la Sectorul 1: ”Aceasta e diferența de preț”

Primarul sectorului 1 din București, Clotilde Armand, a semnat luni seară un contract de salubrizare, pentru perioada stării de alertă, cu firma RER Ecologic Service București Rebu SA, iar anunțul a fost făcut de edil pe pagina sa de Facebook.

”După mai multe obstacole și bătălii, am reușit în urmă cu câteva minute să semnez contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă cu firma RER Ecologic Service București Rebu SA. Dacă vrem cu adevărat să facem reformă în România, trebuie să renunțăm la contractele păguboase și să găsim parteneri onești”, a precizat Clotilde Armand.

Primarul sectorul 1 din Capitală a spus că noua firmă de salubrizare cu care s-a încheiat contractul pe perioada stării de alertă are tarifele mai mici decât Romprest.

”În acest moment avem un contract semnat cu compania RER, care operează și în Oradea. Diferența de preț dintre tarifele Romprest, în baza unui contract pe 25 de ani, și cele RER, pe perioada stării de alertă, este de 5 milioane de lei pe lună sau 60 de milioane de lei pe an”, a scris Clotilde Armand.

Primarul sectorului 1 a acuzat că în vechiul contract cu firma Romprest au fost puse pe primul loc interesele private.

”Contractul cu Romprest a fost un contract unde mult mai importante au fost interese private decât cele ale cetățenilor din sectorul 1. Altă explicație nu există pentru ședința de îndată din 8.06.2012 în care s-a aprobat o creștere ilegală a tarifelor cu 50%, la doar patru ani de la semnarea contractului și care a generat un prejudiciu pentru cetățeni de peste 117 milioane de lei”, a scris Clotilde Armand.

Citește și

Mircea Diaconu, furios: ”Statul român doar cumpără, se roagă, cerșește”. Ce spune despre alegerile prezidențiale