Clotilde Armand despre criza gunoiului din Sectorul 1: ”Doar pe hârtie”. Mesaj ironic către Nicușor Dan

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut Romprest refacturarea serviciilor prestate de companie în ultima perioadă, iar solicitarea vine ca urmare a neregulilor constatate de Poliția Locală Sector 1.

”Având în vedere neregulile consemnate în nota de raport, edilul Clotilde Armand a solicitat prestatorului de salubritate să verifice în mod riguros serviciile facturate pornind de la constatările Poliției Locale, să storneze factura nr. 5-0002854/16.11.2020 și să refactureze sumele în concordanță cu serviciile prestate”, a susținut primarul Sectorului 1.

Edilul sectorului a transmis că cetățenii nu merită să fie ”victimele” unui fals război între prestatorul de servicii de salubrizare ”care forțează nota și modifică tarifele după cum dorește” și autoritatea locală.

”Cetățenii își doresc curățenie pe străzi pentru că plătesc enorm pentru acest serviciu. Din respect pentru banii comunității locale, nu pot plăti niște servicii prestate doar pe hârtie. Tocmai de aceea, pentru a intra în legalitate, am solicitat prestatorului să refactureze serviciile prestate. Cât de curând vom rezolva această situație, însă doar cu respectarea strictă a legii”, a declarat Clotilde Armand.

Poliția Locală Sector 1 a început recent o amplă acțiune de identificare a deșeurilor depozitate ilegal și de informare a cetățenilor și agenților economici care își desfășoară activitatea în Sectorul 1 pentru a le reaminti obligațiile legale.

Depozitarea pe domeniul public (zona intersecțiilor, în jurul stâlpilor de iluminat, pe spații verzi etc) a sacilor cu deșeuri în vederea colectării de către operatorul de salubrizare se sancționează contravențional cu amendă între 2.000 și 5.000 lei, iar depozitarea de orice fel pe terenuri virane, proprietate publică sau privată, constituie contravenție și se sancționează contravențional cu amendă de la 1.500 la 2.500 lei.

Nicușor Dan spunea recent că Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, trebuie să onoreze contractul care este în vigoare cu firma de salubritate și să se asigure că gunoiul este ridicat de pe străzi. În replică, Clotilde Armand l-a rugat pe Nicușor Dan ”să nu mai complice inutil lucrurile”.

Citește și

Alexandru David a detaliat unde au greșit spaniolii: ”Trei chestii, pe el l-aș aduce oricând înapoi”