Clinceni: ”Dinamo n-a scăpat de noi”

Dinamo a început play-out-ul cu un eșec în fața rivalilor de la Rapid, scor 1-3, pierzând în premieră în fața giuleștenilor după 14 ani.

Dinamo și-a luat gândul de la salvarea directă de la retrogradare. Roș-albii speră să rămână în prima ligă în urma unui baraj cu o formație din ”B”, dar același obiectiv îl are și Academica Clinceni, care face eforturi ca să capete licența de Liga 1 și pentru sezonul următor.

Este încă posibil un scenariu îngrozitor pentru ”câini”: să mai coboare cu o poziție și să pice direct! Ei au numai două puncte peste Clinceni și ilfovenii încă nu au depus armele, deși situația economică a clubului e una gravă.

Cum ”driblează” ilfovenii

Conducerea face tot ceea ce este posibil ca să obțină licența pentru sezonul următor din prima ligă. E un semn clar că formația de lângă București speră să sară peste Dinamo în clasament și să prindă ea barajul cu un adversar din eșalonul secund.

Ilfovenii sunt năpădiți de datorii. Ei sperau să intre în insolvență, dar judecătorii încă nu le-au aprobat reorganizarea, așa că nu au putut să mai taie datoriile prin intermediul acestei proceduri. Acum caută să le reducă prin negociere.

Foștilor angajați care au bani de recuperat de la Clinceni li s-a propus să încaseze 30 la sută din sumele care li s-ar cuveni, susține GSP. Unii dintre creditorii aceștia au acceptat deja soluția propusă. De ce sunt ei de acord să rămână fără 70 la sută din banii pentru care au muncit?

Nu e obligatoriu să plătești totul

Fiindcă retrogradarea ar conduce direct la faliment, iar antrenorii și jucătorii neplătiți în trecut nu s-ar mai alege cu nimic. Clubul a acumulat datorii de toate tipurile și, dacă ar ajunge în liga a doua, ar pierde sursa de venit principală, drepturile TV.

Supraviețuirea ar deveni imposibilă. Pentru a căpăta licența pentru primul eșalon, un club trebuie să demonstreze la sfârșitul lunii aprilie că nu înregistra datorii la 31 decembrie anul trecut.

Acordurile de felul acestora pe care le negociază Clincenii, prin care angajații să accepte reducerea sumelor sau să semneze pentru amânarea plăților, funcționează la licențiere ca niște datorii achitate, deci nu sunt considerate defecte contabile

”La Rapid am cedat doar pe final, chiar și în eșecul de la Arad am văzut multe lucruri bune la noi, cred că progresăm de la o săptămâna la alta. Soarta noastră se va decide în partidele cu Gaz Metan, Dinamo și Mioveni. Nu abandonăm lupta!”, a reacționat Constantin Giurescu, antrenor Clinceni.

Doar Gaz Metan e condamnată

Dinamo și Clinceni vor lupta pentru ultima poziție de baraj, în condițiile în care o retrogradată e știută deja. Gaz Metan mai are un singur punct după ce a fost depunctată de comisii din cauza datoriilor înregistrate către foști antrenori și către foști jucători.

Medieșenii vor mai fi depunctați și e posibil ca ei să nici nu termine sezonul. Regulamentul prevede ca un club să fie scos din competiție dacă nu achită în termen de 90 de zile datoria din care a rezultat prima depunctare.

Pe 11 februarie, Gaz Metan a pierdut primele două puncte la „masa verde”, din pricina unei datorii de 110.000 de euro pe care o înregistra față de Ronaldo Deaconu.

Pe 11 mai, ardelenii ar trebui să dispară din campionat. Play-out-ul va fi încheiat pe 20 mai, așa că ei nu ar mai apuca să dispute toate partidele din program.

Citește și

Rafila despre valul 6: ”Guvernul a decis”