Clauza ”anti-România” a lui Jefte Betancor: care este suma

CFR Cluj și Jefte Betancor au reziliat contractul în această săptămână. Imediat au apărut discuții ce-l vizau pe atacantul spaniol.

Dinamo, mai ales că directorul sportiv Gabriel Glăvan l-a adus în România, la Voluntari, când lucra acolo, și FCSB, Gigi Becali primind o propunere în acest sens, au fost primele cluburi interesate de iberic.

„Este adevărat”

„Eu am decis să încheiem contractul. Am vrut să mă lase să plec, pentru că eram nefericit. E bine pentru ambele părți. Eu nu jucam foarte mult și nu eram fericit. După meciul cu Farul am vorbit și am spus că e imposibil să mai rămân așa, pentru că eram schimbat de fiecare dată.

De la meciul cu Adana, când am și marcat, eu jucasem doar două meciuri ca titular și am fost schimbat de fiecare dată. Am văzut că a spus (n.r. Mandorlini) că am jucat în fiecare meci.

Este adevărat dar, jucam câte 20 de minute. Respect deciziile antrenorului, dar am vorbit cu clubul că e mai bine să terminăm contractul pentru că nu jucam cât îmi doream”, a povestit Jefte Betancor.

Clauză de 200.000 de euro, dacă se transferă în România

Imediat după ce clubul CFR a anunțat despărțirea de jucător, atacantul spaniol de 30 de ani a început să fie contactat de reprezentanți ai cluburilor, care s-au interesat de situația lui.

Mai multe cluburi din Superliga României ar fi vrut să-l semneze pe Jefte. Doar că oficialii CFR-ului au anticipat acest lucru și nu au vrut ca atacantul să plece gratis la o rivală.

Astfel că în contractul de reziliere dintre CFR și fotbalistul spaniol există o clauză prin care clubul din Gruia primește 200.000 de euro dacă Jefte semnează cu o altă echipă din România!

„Este adevărat. Am o clauză că o echipă din România trebuie să plătească dacă mă transferă. Mi-ar plăcea să îmi găsesc un club în Spania sau în altă țară. Important este să îmi găsesc o echipă bună, unde să joc și să marchez goluri”, a spus Jefte pentru ProSport.

Citește și

Propunere de week-end: o cascadă legendară în România