--> -->

Claudiu Târziu explică excluderea Dianei Şoşoacă din AUR: ”Imagine doar pentru sine”. Ce zice de George Simion

Senatorul Claudiu Târziu a explicat că nici AUR nu-l poate elimina din partid pe George Simion, nici Simion pe ei!

Cum se împarte puterea în AUR

Târziu a spus că Simion ”e cu organizarea, cu drapelul şi portavocea în mână”, în timp ce el este cel care se ocupă de formarea viitorilor demnitari ai României.

Sunt pe o funcţie egală cu George Simion, sunt co-preşedinte, împărţim funcţia de preşedinte al partidului, dar ne-am împărţit foarte bine rolurile. El este cu organizarea în teritoriu, cu organizarea de manifestaţii, cu drapelul în mână, cu portavocea în mână, eu mă ocup de doctrină, de formarea cadrelor, de formarea viitorilor membri ai Guvernului şi ai structurilor descentralizate ale Guvernului. Am alt rol”, a spus Târziu, potrivit news.ro.

Târziu a explicat decizia AUR de a o exclude pe Diana Şoşoacă din partid prin faptul că acesta avea ”o stilistică” pe care partidul nu a putut-o ”îngădui prea mult”.

”Plus scandaluri în lanț”

La emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, co-liderul AUR a spus că Diana Şoşoacă a fost ”un import recent”, înscriindu-se în AUR în penultima zi de depunere a candidaturilor în baza unei ”înţelegeri cu un alt grup politic”, respectiv Partidul Neamul Românesc, despre care Târziu susţine că ”nu contează, că oricum nu există decât pe hârtie”.

”Ce vector de imagine? Ea făcea imagine doar pentru sine şi făcea o imagine proastă partidului. Nu se compară totuşi nici limbajul, nici agresivitatea continuă, nici scandalurile în lanţ pe care le făcea Diana atât în partid, cât şi în afara partidului.

Avea o stilistică pe care noi nu am putut să o îngăduim prea mult şi nu a fost dată afară de către mine sau de către Sorin Lavric.

Eu am propus (excluderea din partid a Dianei Şoşoacă – n.r.) în momentul în care a îndrăznit să conteste autoritatea unuia dintre membrii preşedinţiei partidului, adică a lui Sorin Lavric, şi să-l atace public, bineînţeles că asta am propus, iar Biroul Naţional de conducere a hotărât în integralitatea lui să o excludă pe Diana. Deci nu a fost niciun vot împotriva acestei propuneri”, a susţinut Târziu.

Citește și

Traian Băsescu: 11 motive pentru care Putin nu va invada Ucraina