Claudiu Târziu către George Simion: ”Jignit”

Fricțiuni în cadrul AUR. Mai ales de când George Simion vrea să impună o schimbare importantă în cadrul conducerii partidului.

Celălalt lider al formațiunii politice, Claudiu Târziu, este de părere că nu este o idee bună, nu e de acord cu transferarea puterii de la triumvirat la un lider unic.

Plus că mai sunt și alte detalii în care cei doi lideri nu se pun de comun acord.

”M-a jignit de moarte”

Co-președintele AUR Claudiu Târziu a afirmat că George Simion l-a ”jignit de moarte” când i-a mulțumit că nu l-a vândut!

”Simpla bănuială a trădării mi se pare dezonorantă. Slavă Domnului, până azi, nici nu și-a permis nimeni să presupună că aș fi capabil să vând pe cineva. Până azi, când un frate, încercând să mă complimenteze, m-a jignit de moarte.

Vezi bine, nu l-am vândut, deși mi s-ar fi propus. Cine ar fi îndrăznit vreodată să-mi propună o asemenea mișelie? Mister!

Nu întorc și obrazul celălalt, ci doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor care mi-au fost înfipte în el de-a lungul vieții”, a scris Claudiu Târziu, pe site-ul său.

”De ce să renunță la varianta bună?”

”Este o discuție în partid de a se renunța la formula de co-președinție, de echipă de președinți, fiindcă noi suntem doi președinți executivi și un președinte al senatului care formează troica președințiala a partidului AUR.

Eu, personal, nu împărtășesc această viziune, mi se pare că dacă am ajuns până la nivelul asta, am intrat cu 10% în Parlament și apoi am trecut de 25% în această formulă, nu avem niciun motiv să renunțăm la ea”, a declarat Târziu, pentru impact.ro.

Confimă conflictele de idei

La finele lunii martie urmează să fie o dezbatere internă în cadrul AUR și acolo se va trage linie.

”Cum nu împărtășesc nici alte elemente de viziune de dezvoltare a partidului, pe care le are George, există o dezbatere internă care va fi tranșată probabil la Congresul Extraordinar care urmează să aibă loc în maxim două luni, undeva în jurul datei de 27 martie.

Până atunci, trebuie ca noi să cădem de acord asupra formulei de conducere, a unor modificări de statut și a unei moțiuni pe care să-și asume noua conducere a partidului.

Acesta va conține modul de dezvoltare viitoare a partidului și în funcție de asta voi ști și eu dacă voi gira în continuare acest proiect, mă voi afla în el, sau nu”, a adăugat acesta.

”Eu am un mare respect pentru oamenii care au muncit în partid și care nu s-au văzut. Sunt un om de echipă peste tot unde am fost și în zona civică și în zona de presă eu am construit echipe, nu am încercat să mă urc pe un piedestal.

Ideea lui Târziu

Ideea cu troica prezidențială a fost tot a mea, tot ca să fie o echipă, pentru binele partidului, pentru că un singur om poate fi lovit mai ușor și poți să destabilizezi partidul dacă dobori liderul.

Dar și pentru că un lider fiind cu puteri absolute o poate lua razna dacă nu este talonat de oameni cu funcții sensibil egale sau cu puteri egale”, a mai afirmat Claudiu Târziu.

Citește și

Robert Niță după Survivor: ”Foame”