Clasica îmbulzeală de sărbători la aeroportul Otopeni, din cauza noilor măsuri de intrare în țară

Numărul mare de pasageri care a aterizat vineri pe Aeroportul Otopeni s-a suprapus cu noile măsuri valabile de ieri, 10 decembrie, la intrarea în țară.

Oamenii au stat zeci de minunte pentru a fi supuși controalelor efectuate de DSP, scrie News.ro.

Ce spun oficialii

Aglomerația de vineri, de pe aeroportul Otopeni, a fost generată, pe de o o parte, de faptul că la orele de vârf au aterizat două curse suplimentare, iar pe de altă parte, de ”pasagerii nemulţumiţi de noile restricţii care au avut un comportament recalcitrant” faţă de personalul de control al documentelor de intrare în ţară, a tramsmis, într-un comunicat, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Sursa citată a precizat că situaţia a fost ţinută sub control cu ajutorul personalului CN Aeroporturi Bucureşti, jandarmilor şi ai Poliţiei de Frontieră. Mai multe imagini cu îmbulzeala oamenilor de pe aeroport au fost publicate de Antena 3, dar și de alte posturi media.

Unul dintre pasagerii care s-au aflat pe Aeroportul Otopeni a povestit la postul de televiziune menționat că ”a fost o aglomerație maximă, pentru că toată lumea care a aterizat era înghesuită într-un gang”.

Ulterior, Compania Naționale Aeroporturi Otopeni a anunțat că a luat măsuri pentru a reduce timpul de așteptare la controalele DSP.

”Am suplimentat”

”Pentru reducerea aglomeraţiei prin mărirea vitezei de procesare la controlul DSP, a fost dublat numărul de medici DSP de pe fluxul de intrare. De asemenea, pentru mai buna informare a pasagerilor şi pentru păstrarea ordinii publice, a fost suplimentat până la dublare şi numărul de angajaţi ai altor instituţii, inclusiv ai CNAB”, a transmis compania într-un comunicat de presă.

Din 10 decembrie, persoanele nevaccinate sau cele care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și care vin în țară, sunt obligate să prezinte un test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării.

Măsura, anunțată de autorități duminică în contextul apariției tulpinii Omicron, este valabilă până la 8 ianuarie 2022.

Citește și

Irina Tănase, reacție după despărțirea de Liviu Dragnea: ”Te iubesc și te aștept acasă”