--> -->

Clasamentul se bulversează în Liga 2 în preajma startului în 2023

Unirea Constanța este aproape de a intra în colaps cu zece zile înaintea reluării campionatului în eșalonul secund. Formația de la malul mării ar trebui să fie prima adversară a ”câinilor”, în antepenultima etapă a sezonului regulat.

Pare tot mai probabil faptul că prima etapă din 2023 nu o va aduce pe Dinamo în meci oficial și s-ar putea ca trupa lui Ovidiu Burcă să urmărească de la distanță runda inaugarală din acest an.

Ce spune regulamentul

Conform regulamentului, lucrurile sunt destul de clare:

”În cazul în care, în cursul desfăşurării unui campionat, o echipă sau mai multe echipe se desfiinţează, sunt excluse din activitatea competiţională, se retrag sau sunt retrogradate, se procedează astfel:a.dacă această situaţie intervine înainte de sfârşitul turului (la competițiile organizate potrivit art. 8.a, respectiv cu tur și retur) / sezonului regular, rezultatele jocurilor disputate se anulează şi nu vor mai apărea în clasament”.

Buzăul – în avantaj

Echipa avantajată cel mai mult de această iminentă retragere este Gloria Buzău, o contracandidată la ocuparea unui loc de play-off, care a pierdut duelul cu Unirea Constanța, partidă care a dus la demiterea lui Cristi Pustai.

O altă echipa avantajată este CSM Slatina, care a pierdut și ea duelul cu Unirea Constanța, însă echipa din Slatina este în spatele ”câinilor”, dar prinde și ea speranțe odată cu anunțul așteptat cât de curând.

Cele mai dezavantajate

Însă sunt și echipe dezavantajate, pe lângă Dinamo.

Practic, toate echipele din fața ”câinilor”, care sunt pe locul 8, vor pierde către 3 puncte și pentru anumite echipe situația se complică în clasament.

Unirea Slobozia, echipa cu cel mai greu program din finalul de sezonul regular, ar ajunge la 26 de puncte și mai are de jucat cu CSA (acasă), Buzău (deplasare) și Brașov (acasă).

Unirea Dej ar fi la egalitate cu Dinamo, însă clujenii au un program lejer, poate cel mai ușor din toate echipele contracandidate, deplasare la Ripensia Timisoare, acasă cu Metaloglobus și în deplasare la Slatina. Oltenii au încurcat multe echipe puternice.

Calcule multiple

Gloria Buzău rămâne cu 26 de puncte și ocupă deja ultimul loc de play-off, însă și echipa lui Adi Mihalcea are un program dificil pe final de sezonul regular, în deplasare la Brașov, acasă cu Unirea Slobozia, dar și o deplasare lungă la Baia Mare.

Csikszereda ar coborî sub Dinamo în clasament cu 22 de puncte, dar și ciucanii au două meciuri la îndemână, cu Progresul Spartac, acasă, și cu Viitorul Pandurii Tg Jiu tot pe teren propriu. Plus o deplasare la Galați cu Oțelul, echipa lui Dorinel Munteanu care nu este nici ea sigură încă de locul de play-off.

Slatina are 22 de puncte și are de jucat acasă cu Oțelul, în deplasare la Viitorul Pandurii și acasă cu Unirea Dej, greu de crezut că vor câstiga toate meciurile rămase de disputat.

Citește și

Uhrin a cerut falimentul lui Dinamo: ”El a omis”