Wave Resort

Ciutacu se dă la CNA și la cei din sistemul medical! Pe cine numește ”ordinari” și ce mesaj i-a dat lui Arafat

Grupul de Comunicare Strategic a solicitat celor de la CNA, iar acesta la rândul său posturilor media rigoare și acuratețe în ceea ce privește informațiile pe tema coronavirus, dar și intensificarea măsurilor editoriale pentru a contracara teoriile conspirației. Unul dintre jurnaliștii cunoscuți din România, Victor Ciutacu, a criticat în termeni foarte duri aceste directive.

El este de părere că atunci când ziariștii din România vor înceta să mai verifice informațiile oficiale e ca și cum ”s-a extins Coreea de Nord pe flancul estic al NATO”. Ciutacu s-a referit în termeni tăioși și la doctori, i-a transmis un mesaj și lui Raed Arafat, nu doar celor de la CNA, și a dezvăluit o situație cu care s-a confruntat el însuși.

”Aud că, la cererea celulei de criză, CNA ne somează cumva ca, pe tema spionoasă a crizei covizilor, să nu difuzăm altceva decât ce provine din surse oficiale. Hai să dau un simplu exemplu (sper) folositor strungarilor de presă care au păreri despre ce nu se pricep, dar care încearcă să controleze. Directorul medical de la Victor Babeș anunță, în calitatea sa oficială, că vin suspecții din Giurgiu și Teleorman în valuri, iar spitalul e full. Din trei telefoane, primesc pe mail, de la alți oficiali, informația că la ”Victor Babeș” sunt aproape 150 de paturi goale, iar de la Giurgiu și Teleorman (unde spitalele COVID sunt aproape goale) nu pleacă mai nimeni spre București să se interneze. Pe care dintre oficiali să-i cred?

Pe de altă parte, când presa încetează să cerceteze/demaște minciunile livrate pe post de informații oficiale sau să scoată la lumină ceea ce ascund oficialitățile, înseamnă că s-a extins Coreea de Nord pe flancul estic al NATO. Sigur că nu poți avea succes explicând rațional rataților profesional care au eșuat în guvern și în CNA cum se face presa. Așa că le-o zic direct: hai să vedem ce-mi faceți când vă prind că mințiți!

– Lu’ Raed Arafat i se pare că el e singurul om zdravăn la cap dintr-un avion care se prăbușește. Dacă tot nu-i place că a greșit mijlocul de transport și nu-i place compania, de ce nu se catapulteaza?

– Iar au apărut eroii în halate albe care jelesc că se sacrifică pentru nația nerecunoscătoare, că nu pot pleca în concediu și că-și pun viețile în pericol. Le reamintesc politicos că ei și-au ales meseria asta, că ar fi fost firesc să conștientizeze la ce se vor expune încă de când au dat la medicină, că au niște salarii gigantice în raport cu venitul mediu din țara unde profesează și nu-i obligă nimeni să stea agățați de ocupația care-i încurcă.

UPDATE: Ordinarii au băgat azi spaima-n popor, anunțând prima oară un număr de infectați care să sperie deliberat. După aia, au revenit discret și au comunicat că, de fapt, au testat de zece ori mai mulți decât au raportat, iar numărul infectaților e același”, a scris Victor Ciutacu pe contul său de Facebook.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Un muzeu inedit pe un deal de lângă Arieșeni