Ciucă lui Zelenski: ”Aveți grijă de români”

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, luni, în plenul reunit al Parlamentului dedicat discursului liderului ucrainean Volodimir Zelenski, că România va avea grijă de toți refugiații ucraineni care fug din calea războiului.

Totodată, a menționat și un alt detaliu, spunând și că este convins că și Ucraina îi va apăra pe etnicii români aflați pe teritoriul acestei țări.

Mesaj direct

”Ucraina este un simbol al rezistentei in fata unei agresiuni barbare si nedrepte, sunteti astazi dle presedinte Zelenski liderul unei natiuni care lupta pentru identitate in acest razboi ilegal si neprovocat.

Multi, mult prea multi si-au pierdut viata, altii au fost obligati sa ia calea refugiului ca urmare a atrocitatii trupelor rusesti fara discernamant asupra civililor, scolilor, spitalelor, teatrelor. Atrocitatile ne-au cutremurat pe toti. Toate aceste actiuni inumane trebuie sanctionate de instantele penale internationale.

Imi manifest admiratia pentru tenacitatea si curajul poporului ucrainean in a-si apara tara. Va asigur ca familiile ucrainenilor ajunse in Romania sunt in siguranta si vom avea grija de ei

Sunt convins ca asa cum noi avem grija de cetatenii Ucrainei, la fel veti avea si dumneavoastră grija de cetatenii de etnie romana din Ucraina”, a punctat premierul României.

”Vom analiza propunerea și vom lua o decizie”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, luni, că sunt necesare noi sancţiuni împotriva Rusiei, menţionând că trebuie închise porturile pentru navele ruseşti şi oprit tranzitul mărfurilor către şi din această ţară.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat ulterior, pe holurile Parlamentului, că urmează să analizeze iar eventualele noi sancțiuni vor fi anunțate,.

”Au fost luate decizii și au fost sancționate companiile rusești, Analizăm și se vor lua decizii. În portul Constanța putem spune că vom analiza și vom lua o decizie. În acest moment intră gaze din Rusia, dar nu a fost luată o decizie.

Din informațiile pe care le am până acum nu avem cetățeni ruși pe care să-i expulzăm”, le-a spus Ciucă jurnaliștilor.

Citește și

Zelenski l-a invocat pe Ceaușescu în discursul său