--> -->

Cîțu despre Turcan și Voiculescu: ”Le-am cerut să plătească”

Premierul Florin Cîțu a luat atitudine după ce doi oficiali ai Executivului au fost prinși nerespectând restricțiile impuse de pandemie și au încălcat măsurile de prevenție.

Primul ministru a declarat că le-a solicitat miniștrilor Raluca Turcan și Vlad Voiculescu să plătească amenda prevăzută de lege, după ce au fost surprinși fără mască de protecție.

”E toleranță zero în ceea ce privește membrii cabinetului meu”, a precizat premierul într-o conferință de presă. ”Nu este niciun dublu standard, le-am cerut celor doi colegi să plătească amenda. Pe doamna Raluca Turcan am sunat-o azi-dimineaţă, i-am spus să se prezinte, să plătească amenda singură, şi toţi cei care încalcă legea vor trebui să plătească. E toleranţă zero în ceea ce priveşte membrii Cabinetului meu, dar toţi românii trebuie să respecte legislaţia”, a transmis premierul.

Reacția lui Cîțu vine după ce Raluca Turcan, ministrul muncii, a fost surprinsă fără mască de protecție în remorca unei mașini de teren în care sunt înghesuite nu mai puțin de opt persoane. ”Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului am respectat regulile. A fost o neatenție, pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare”, a scris ministrul muncii pe Facebook.

Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, a fost surprins fără mască de protecție pe holurile Parlamentului. ”Îmi cer scuze și îmi pare rău. Eram singur pe un coridor, într-o încăpere de peste 300 de metri pătrați, îmi era sete, voiam să beau apă, aveam o sticlă de apă în rucsac și nu mi-am dat seama.

Când a venit cineva să mă salute, eram într-o teleconferință cu un europarlamentar din Bruxelles, nu am avut o conversație, ci doar m-a salutat. Mi-am pus masca imediat ce mi-am dat seama că nu o am”, a declarat, pentru Libertatea, Vlad Voiculescu, în tentativa de a se apăra.

Citește și

Reacție după dispariția Corneliei Catanga: ”Gigi Becali ne-a zis să mergem la cămin”