Cioloș se întâlnește cu Cîțu: „E posibil”

Dacian Cioloș se întâlnește miercuri cu Florin Cîțu la sediul PNL pentru a încerca să găsească o soluție pentru a reface coaliția de guvernare și în ce măsură premierul interimar l-ar putea susține pentru a fi investit ca prim-ministru după voturile de parlament.

„Sigur va merge preşedintele partidului (la discuţii – n.r.). Nu există un mandat, pentru că astăzi am avut o discuţie (cu liberali – n.r.) din toată ţara pentru a vedea şi opinia fiecăruia dintre ei. (…) Nu ştiu ce îi va spune Florin Cîţu mâine lui Dacian Cioloş. (…). Va fi o discuţie la sediul PNL. Domnul Cioloş a fost invitat, în urma unei discuţii, să se întâlnească mâine, pentru că îl tot suna pe Florin Cîţu. Au decis să se întâlnească. Eu aşa ştiu că se vor întâlni la sediul PNL. Posibil să vină şi Kelemen Hunor. Eu aşa ştiu”, a afirmat Vîlceanu, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Potrivit secretarului general al PNL, nu se mai poate discuta despre protocolul iniţial al coaliţiei de guvernare.

„Această coaliţie a fost desfiinţată printr-o moţiune de cenzură iniţiată în Parlament de PSD şi votată de USR şi AUR. În momentul în care acea moţiune a fost votată nu mai putem să spunem că vorbim despre un protocol cu USR, mai cu seamă că în acel protocol premierul aparţinea PNL. Despre vechiul protocol cred că discutăm aiurea total”, a spus Vîlceanu.