Cioloș a demisionat de la șefia USR: ”Suntem o alternativă la extremism”

Dacian Cioloș și-a anunțat azi demisia de la șefia USR în ședința Biroului Național al partidului.

Președintele USR a luat această decizie după ce Biroul Național al USR, dominat de echipa lui Dan Barna, a respins noul program de reforme în partid propus de acesta.

”Era firesc să-mi depun demisia”

”Mi-am anunțat azi colegii că am decis să demisionez din funcția de președinte al USR, după ce azi Biroul Național a respins planul de revitalizare pe care l-am prezentat și pentru care am cerut aprobare.

E un plan care decurge din promisiunile pe care le-am făcut în campania internă și atâta vreme cât nu am avut în Biroul național susținere am considerat firesc să îmi depun demisia pentru că sensul pentru care am participat la alegeri a fost să contribui la modernizarea partidului.

Credința mea este că partidul USR este în continuare o alternativă pe scena politică, o alternativă la extremism. E nevoie de un partid credibil, conectat la societatea care își dorește modernizarea României.

Asta am propus prin planul pe care l-am propus, o deschidere a partidului față de mediul de afaceri, de societatea civilă. Din păcate nu am obținut azi această susținere, dar am decis să demisionez din poziția de președinte.

Rămân în continuare în partid, rămân un membru de partid. În continuare va rămâne președinte interimar Cătălin Drulă care este vicepreședintele cu cele mai multe voturi din Biroul Național până când conducerea partidului va decide să organizeze alegeri pentru un nou președinte Din punctul meu de vedere este nevoie de mai mult decât atât”, a declarat Cioloș după demisie.

Cine va fi președinte interimar

El a ținut să precizeze că nu are alte planuri acum.

”Nu am în calcul să refac PLUS. Pe mine nu mă face funcția. Eu sunt în momentul de față europarlamentar. Voi continua cu colegii. Eu nu am mai discutat de candidatura la prezidențiale demult, de când am fost ales ales președinte asta necesită un partid puternic, care să te susțină și aici avem de lucru.

Dacă a reușit fuziunea dintre cele două partide? A reușit parțial. Ați văzut în exterior atunci când a fost vorba de poziția partidului în relația cu celelalte partide acolo s-a lucrat unitar. Mai greu e pe modul de organizare și funcționare internă. Mai e încă de lucru”, a mai zis Cioloș.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a anunțat că vicepreședintele Cătălin Drulă va prelua interimar conducerea formațiunii, după demisia lui Dacian Cioloș din funcția de președinte al partidului.

Citește și

Circ în Parlament. Virgil Popescu, bruscat de George Simion: ”Ești un hoț”, ”Ești un prost”