--> -->

Ciolacu: „Trebuie, dar fără a suprima”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi că trebuie să luptăm cu dezinformarea, dar fără a suprima sub nicio formă libertatea de exprimare folosind instrumente ale regimurilor totalitare.

Este un răspuns la intențiile declarate ale lui Raed Arafat de creare a unui adevărat ”Minister al Adevărului”, printr-o campanie uriașă de control a informațiilor ce apar pe diverse site-uri și canale media.

”Nu sunt armele democrației”

„PSD nu va fi niciodată de acord cu propunerea făcută domnului Arafat de către ”societatea civilă”! Cenzura, Ministerul Adevărului, Scânteia nu pot deveni armele democraţiei şi ale statului de drept.

Trebuie să luptăm cu dezinformarea, dar fără a suprima sub nicio formă libertatea de exprimare folosind instrumente ale regimurilor totalitare”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că miniştrii PSD „nu vor desemna niciun cenzor pentru propăşirea cultului personalităţii niciunui tovarăş sau vreunui alt ”geniu al Carpaţilor””.

„Fake-news-ul se combate printr-o comunicare corectă şi la timp, nu cu ”experţi” sau ”consultanţi” care să vâneze vrăjitoare”, a mai spus Ciolacu.

Ce a vorbit cu Kamala Harris

În partea a doua a zilei, preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a participat la discuţii cu vicepreşedintele american Kamala Harris.

”România se află acum în prima linie a democraţiei occidentale şi contăm pe sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru a o apăra împreună.

Acesta este mesajul principal pe care i l-am transmis astăzi doamnei vicepreşedinte al SUA, Kamala Harris, pe care am asigurat-o de deplinul nostru angajament în protejarea valorilor noastre democratice şi a intereselor de securitate pe care naţiunile noastre le au în calitate de aliaţi NATO”, a scris, vineri, pe Facebook, Marcel Ciolacu, relatează News.ro.

Acesta apreciază că ”trebuie să fim conştienţi că ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact direct asupra noastră, a tuturor”.

”Românii sunt gata să ajute”

”Lumea s-a schimbat, iar noi ne confruntăm cu o nouă realitate. Acest lucru înseamnă noi provocări pentru poporul nostru, pentru economia noastră şi pentru structura noastră socială. Vom continua să sprijinim refugiaţii care ajung în ţara noastră, dar trebuie să ne gândim şi la familiile noastre şi la copiii noştri.

De aceea, parteneriatul nostru strategic trebuie să fie dezvoltat şi să includă o cooperare economică mai puternică. Investiţii americane în energie, apărare, comerţ şi sectoarele financiare sunt absolut esenţiale”, a mai transmis Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”românii sunt gata să ajute în acest moment dificil, dar avem nevoie de întregul sprijin şi suport din partea partenerilor noştri pentru ca impactul economic şi social asupra ţării noastre să fie cât mai redus”.

Citește și

Orban despre cenzura presei: ”Putinistă”