Ciolacu, tăios cu Orban: ”Piețele sunt goale, supermarket-urile pline!”. Apel la Iohannis

Subiectul închiderii piețelor agroalimentare a revenit în actualitate, întrucât astăzi a fost foarte frig în mai multe zone ale țării, în unele arii chiar a nins, iar micii producători acuză Guvernul că măsura le ia pâinea de la gură și îi împiedică să mai muncească.

Liderul PSD Marcel Ciolacu îi solicită lui Klaus Iohannis să promulge urgent legea trecută de Parlament pentru redeschiderea piețelor. Președintele social-democraților a lovit mai întâi în premier. ”Orban, știi de ce parcările supermaketurilor sunt pline și piețele goale?! Pentru că în stradă, acolo unde ați izgonit voi producătorii români, sunt 3 grade la ora asta, incapabililor! Deschideți piețele! Legea votată de PSD în Parlament trebuie promulgată urgent!”, a scris liderul PSD pe Facebook.

Președintele Iohannis a avut zilele trecute o poziție vizavi de această chestiune și a dat de înțeles că nu e de acord cu această idee și a spus că este ”justă” închiderea piețelor aflate în spații închise. Șeful statului a legat-o de disputele politice cu PSD.

„Chestiunea pieţelor este una care a dus la destul de multe dezbateri și în spaţiul public. Eu cred că măsura luată de Guvern este una justă. Această măsură a fost luată doar pentru câteva săptămâni. Însă, faptul că Guvernul hotărăşte ceva şi majoritatea PSD-istă din Parlament, fără să se documenteze, doar din motive politicianiste, hotărăşte inversul este încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri la termen”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni.

Citește și

”Dasaev” eliberat din arestul la domiciliu și plasat în control judiciar. Decizie incredibilă!