--> -->

Ciolacu și Predoiu după tragedia cu 58 de victime: „S-a procedat corect. Cine e vinovat, va plăti”

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că exploziile de la Crevedia au fost gestionate corect și profesionist de către șeful DSU, Raed Arafat.

Nu mai puțin 58 de răniți, majoritatea pompieri, au rezultat după ce o cisternă a explodat, chiar în timpul operațiunilor. Zona nu a fost securizată, însă Predoiu spune că s-a prevenit o tragedie.

”S-a evitat un dezastru”

„Acolo s-a acționat perfect legal, conform procedurilor. Domnul Arafat a mers personal la fața locului să se asigure că se intervine corect. Din toate datele pe care le am, toate procedurile au fost evitate. Evaluarea mea personală e că aseară (n.red sâmbătă) s-a evitat un dezastru uriaș de către pompieri, polițiști și jandarmi, care și-au riscat viața.

Medicii au spus că au tot ce e nevoie ca să intervină. Ei decis cine pleacă sau nu în străinătate pentru tratament”, a declarat Predoiu.

Reacția premierului: detalii despre victime

Premierul Marcel Ciolacu, prezent la celula de criză a MAI, a declarat că intervenția de la Crevedia s-a făcut ca la carte și că acolo, deși au rezultat 58 de pompieri răniți, s-a acționat ca la carte.

„Azi -noapte s-a acționat exemplar și în spitale și medicilor și asistentelor și celor care au acționat trebuie să le mulțumesc pompierilor, jandarmilor și polițiștilor care au asigurat perimetrul.

Văd că se face o paralelă cu cazul de la Colectiv. Eu cred că e o paralelă cu cazul de la Mihăilești, unde s-a terminat foarte tragic. S-au transferat deja patru persoane și s-au pregătit încă șapte. Sunt trei persoane în stare foarte gravă.

Cred că procuratura generală a desemnat un procuror în acest caz. Sunt ferm convins că cine va fi vinovat, să fiți convins că va plăti. Pompierii trebuiau să acționeze, fiți convinși că s-au salvat vieți. Important este că s-au limitat victimele”, a spus Ciolacu.

Citește și

Raed Arafat despre zecile de răniți și decesul de la Crevedia: „Rodul neglijenței”